Љупко о Станковићу: Биће велики тренер као што је био играч

Легендарни стручњак који је са Црвеном звездом постао првак Европе, посетио је данас тренинг изабраника Дејана Станковића кога је са 16 година „убацио у ватру“ и предвидео му успешну тренерску каријеру.

фото: фкцз

Баш дуго нисам био овде на помоћним теренима стадиона „Рајко Митић“. Разговарао сам са Драганом Џајићем и он ми је рекао да дођем, да је Дејан Станковић „мој играч“ и тек тада сам схватио колико је времена прошло од када нисам био овде. Хтео сам да пожелим срећу Декију, он је на почетку тренерске каријере, а верујем да могу да му помогнем саветима и искуством које имам – почео је Петровић.

Иако је Љупко неко ко је Црвеној звезди са клупе донео и највећи клупски успех, легендарни стручњак признаје да и даље има трему када дође на стадион.

– Искрено, кад год дођем на стадион, осетим неку позитивну трему. То је Звезда, она се једноставно воли, она је љубав и емоција. Драго ми је што увек када дођем овде имам леп дочек, а тако је било и данас. После дужег времена сам ту где сам држао тренинге, смишљао тактике и осећај је феноменалан.

Постоји посебна веза између Љупка Петровића и Дејана Станковића

– Не могу да кажем да сам заслужан за Декијеву каријеру, јер сам сигуран да би он успео и без мене и уопште без било ког тренера. Он је имао велики таленат, а ја сам то препознао у њему са 16 година и убацио га у игру тада против ОФК Београда кад смо водили 2:1. Сећам се да су тад навијачи негодовали што дечак улази, а резултат је био тежак. Разумео сам ја њих, али сам имао поверење у Декија да ће унети у средину терена оно што је у том тренутку требало и баш његов први контакт с лоптом је била пречка са двадесет метара, тако да је том храброшћу „купио“ навијаче. На крају смо тријумфовали.

Пресрећан због сусрета са тренером који му је указао шансу да дебитује у Црвеној звезди био је и Деки Стаковић.

– Увек је лепо када се неко врати кући и кад посети неког кога је измислио. Када сам га видео, сетио сам се лепих дана кад сам био дете, сетио сам се Лиге шампиона и Барија и свих младих играча које је Љупко изнедрио, између осталих и мене. Сетио сам се мог дебија на Карабурми и његове храбрости да ми укаже шансу у неизвесном мечу. Лепо је било видети га и поразговарати са њим – рекао је Станковић.