Лондон потврђен у Нишу, Пешић најбољи стрелац лиге и дуо позван у репрезентацију

16. колом Суперлиге стартовао је други круг прелиминарне фазе домаћег шампионата. Звезда је славила у Нишу са 4:0.

ЛОНДОН ПОТВРЂЕН У НИШУ

Након гостовања у Лондону, где је Звезда одиграла нерешено са фаворизованим Арсеналом, наш тим је имао тешко гостовање у Нишу екипи Радничког. Иако успеси у Европи радују све којима је црвено – бела боја у срцу, они неће бити употпуњени без успеха у домаћим такмичењима. Звезда без Европе није Звезда, али исто тако, наш клуб није исти без трофеја. Због тога добар резултат у Лиги Европе добија потврду и у домаћим утакмицама у којима наш тим игра веома сигурно. Ове недеље Звезда је славила на врућем гостовању веома убедљиво, а блистали су Александар Пешић и Гуелор Канга. После овог меча следи пауза у свим такмичењима због репрезентативних прозора, а Звезда се тренутно налази на првом месту домаћег шампионата док је у Лиги Европе на другој позицији и са изгледним шансама да презими у Европи након 25 година.

ПЕШИЋ НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ ЛИГЕ

Александар Пешић је бриљирао на гостовању Радничком. Рођеном Нишлији је итекако пријало да игра у свом граду па је тако одличну партију крунисао са три поготка, изборио пенал и био најзаслужнији код једног гола који није он постигао. Тако је потврдио да се налази у доброј форми ове јесени. Пешић је након Ниша дошао на коту од 10 постигнутих голова и налази се усамљен на челу листе стрелаца. Он је на јучерашњем мечу показао велику борбеност и сналажљивост. Код првог и трећег гола је одлично испратио лопте у простор, након чега је уследила рутинска реализација. Код другог гола је одлично примио лопту поред Субића, чиме је изборио прекршај за најстрожу казну, коју је и сам након тога сигурно извео.

ДУО ПОЗВАН У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Лепа вест је стигла у наш клуб овог викенда. Немања Радоњић и Ненад Крстичић позвани су у националну селекцију Србије за новембарске утакмице. Лепа награда и велика сатисфакција за одличне игре које су приказали током ове јесени. Ненад Крстичић је био члан репрезентације Србије у ери Синише Михајловића и ово је његов повратак у национални састав. Префињени везиста је то и заслужио пошто је играма у дресу нашег тима, поготово на европским мечевима, показао због чега је годинама био члан Серије А. Немања Радоњић под Владаном Милојевићем демонстрира због чега су га сматрали најталентованијим играчем у свом узрасту. Несташни дечко нашег фудбала се коначно скрасио у вољеном клубу и почео да диже публику на ноге кад прими лопту на свом крилу. Карактеристичан бег по крилу је постао нерешива енигма за противничке бекове, а надамо ће да му овај позив још више подићи самопоуздање. Остаје  нам само да честитамо момцима и да им пожелимо да наставе у истом ритму.