ЛОПОВЛУК У РЕЖИЈИ ЈАВОРА, ХОРДОВА, МАЈКИЋА, ИЗТОКА, ЗВЕЗДА МУЧКИ ПОКРАДЕНА У ПОДГОРИЦИ!

Кошаркаши Црвене звезде бију битку у финалу Аба лиге и то какву. Битку где се кошарка по неким новим правилима игра 8 на 5. Осморо домаћих кошаркаша и петоро гостујућих. У таквим околностима, у трећој утакмици финалне серије, црвено – бели су поражени резлтатом 78:77.

О игри овог пута нећемо јер игра свакако није утицала на резултат па ћемо се окренути ономе што јесте.

Како је судијска тројка донела превагу и директно утицала на резултат у данашњем мечу:

  • Црвена звезда је по статистичим параметрима заслужила да вечерашњу добру игру крунише победом али Јавор, Хордов и Мајкић нису мислили тако.
  • Звезда је за два поена процентуално шутирала 64.9%, Будућност 55.3%. 
  • Звезда је имала 18 асистенција, Будућност 14.
  • Звезда је била боља и у скоку, 29 наспрам 25.
  • Звезда је имала више украдених лопти, 9 према 6.
  • Број изгубљених лопти је био 10:10.
  • Укупан проценат шута Звезде је 52.5% а Будућности 46.4%.

Уколико мислите да читате погрешну вест, варате се. Звезда је и ако боља у свим статистичким параметрима, изгубила утакмицу. Не својом кривицом. Покрадена је.

Посебно задивљујући статистички параметарје број досуђених слободних бацања вечерас. Будућност је на линији пенала стала 28 пута, Звзеда само 11. Сложићете се за утакмицу овакве важности изузетно битан фактор. Један од најбољих играча Црвене звезде, Тејлор Рочести је у досадашње току финалне серије на линија пенала ишао свега два пута док је на другој страни, стиче се утисак и превише заштићени, Немања Гордић, пенале изводио чак 17 пута.

У мору тендециозних судијска одлука издвојили смо неколико које су директно утицале на резлтат.

 

 

Ово је само делић који показује какав третман Црвена звезда има на Јадрану. Слике И видео материјали говоре више од речи.