Лоша прва четвртина Звезду коштала тријумфа

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 12. колу Регионалне ватерполо лиге. Црвено-бели су још једном губили на полувремену, пружили бољу игру у наставку, али то није било довољно за преокрет. Јадран из Сплита је на базену „Милан Гале Мушкатировић“ тријумфовао резултатом 13:10.

Јадран је постигао први гол на мечу, а то је уједно био први од пет голова за Анђела Шетку. Хрватски репрезентативац је гол постигао из играча више, а претходно је Шулц искључен. Душан Васић је поравнао резултат, а до краја четвртине тим из Сплита је постигао још три гола, а два су била из ситуација када је Звезда имала играча мање у базену.  Друга четвртина завршена је нерешеним резултатом, а предност Јадрана је ублажио Вељко Танкосић, а непун минут касније Крапић је постигао свој други гол и на полувреме се отишло с резултатом 5:2 за Јадран.

Трећа четвртина била је најефикаснија, а пало је чак десет голова комбиновано. Шетка је на старту повисио на 6:2, а онда је Васић са два брза гола вратио Звезду у игру. Уследила је серија Јадрана од 3:0, а стрелци су били Кунац, Милардовић и Шетка. Танкосић је материјализовао играча више и смањио на 9:5. Потом је Јадран постигао још два гола, за један је био заслужан Шетка, а Звезда је у последњим секундама четвртине преко Васића постигла гол за 11:6. Црвено-белима је припала последња четвртина резултатом 4:2. Анђело Шетка је голом отворио последњи период, а до краја меча су за Сплићане стрелци били Поповић и Подруг. Танкосић је за Звезду постигао још два гола, а на две секунде до краја се у листу стрелаца уписао и Радовић и поставио коначних 13:10 за Јадран.

У тиму Црвене звезде по 4 гола су постигли Вељко Танкосић и Душан Васић, а по једном су се у листу стрелаца уписали Лука Перковић и Марко Радовић. Анђело Шетка је и на овом мечу био најефикаснији играч Јадрана, а искусни хрватски репрезентативац постигао је пет голова на вечерашњем сусрету.

Овом победом је Јадран из Сплита прескочио на табели Јадран из Херцег Новог и 13. коло ће дочекати на другој позицији. Пораз није утицао на пласман Црвене звезде, па ће црвено-бели тако и након овог кола задржати седму позицију.

Ватерполисти Црвене звезде ће и у 13. колу играти против тима из Сплита, а овога пута ће им противник бити Морнар. Утакмица 13. кола Регионалне ватерполо лиге на програму је 9. фебруара, а меч у Сплиту игра се на базену „Пољуд“.