Мајкл Оџо комплетирао Звездину центарску линију!

Мајкл Оџо прешао је из ФМП Железника у Црвену звезду и комплетирао центарску линију првака Србије. Снажни нигеријски центар, висок 216 центиметара, са црвено-белима потписао је двогодишњи уговор.

Оџо је рођен 1993.године у Лагосу у Нигерији, а пре доласка на Колеџ Флорида Стејт играо је за Средњу школу Тенеси Темпл. Током свог боравка у САД, и на Флорида Стејт остварио је респектабилне кошаркашке резултате. Сматрао се једним од физички најдоминантнијих центара у целој НЦАА лиги, чија игра највише долази до изражаја у рекету, на позицији доминантног центра. У августу прошле године стигао је из Сједињених Америчких Држава у Железник, где је у током сезоне у важним утакмицама АБА и КЛС лиге представљао велико освежење у игри ФМП-а.

Током сезоне у којој се у потпуности афирмисао и представио кошаркашком региону, Мајкл Оџо је у АБА лиги имао просек од 12 поена, 6 скокова, док је у Суперлиги уз 6 ухваћених лопти имао и завидан просек од 14 убачених поена, а својом игром значајно је допринео пласману ФМП-а у финале Суперлиге Србије.

Његовим доласком КК Црвена звезда је наставила прелазни рок за нову сезону, а комплетирала потпуно нову центарску линију. Подсетимо, црвено-беле су већ појачали центри повратници: прво се Душан Ристић са Аризона Универзитета вратио у матично јато, а затим је и Маик Цирбес, после епизоде у минхенском Бајерну, одлучио да се врати на Мали Калемегдан.