Марин: Отклоњене све дилеме око тога ко је најбољи у Србији!

Марко Марин је задавао много мука противничким дефанзивцима, а после два ремија у вечитим дербијима, осетио је и драж победе над црно-белима.

– Важна победа! Ушли смо фантастично у утакмицу, агресивно, мотивисано. Знали смо шта нас очекује, од првог минута смо показали жељу да победимо у дербију, да направимо корак ка титули и разрешимо дилему ко је најбоља екипа у Србији. Победа у дербију је специфична, видело се по нашој, али и реакцији навијача. Посебну драж носи чињеница да је био баш за титулу – рекао је Марин и истакао да му је управо вечерашњи тријумф од 2:1 у 160. вечитом дербију најдражи од доласка у Љутице Богдана:

– Тријумф над Ливерпулом је био феноменалан, али победити дерби је посебно задовољство, надам се да ће бити још славља у дербијима.

Резултат је, из перспективе црвено-белог маестра, стигао као плод апсолутне доминације шампиона Србије.
– Били смо бољи, дали гол из чистог пенала, брзо смо удвостручили предност, а потом имали и шансу за трећи погодак. Могли смо у тој ситуацији да решимо све дилеме, али је битан исход. Видели смо доста магије и све се лепо завршило.
Марин се осврнуо и на једанаестерац за ривала.
– Уклизао сам испред Здјелара, али нисам погледао снимак да видим да ли сам притом направио прекршај. Важно је да смо остварили победу. Водио сам много дуела са Здјеларом, што је и логично, желео је да ме заустави, али није успео у томе вечерас. На крају смо се спортски поздравили. Саша зна да смо ми бољи и данас смо то и доказали. Спортски су то прихватили и свака част на томе.
Победа у 33. колу украсила је доминантну сезону Црвене звезде.
– Остали смо празних шака само у претходном колу, али су и порази део такмичења. Управо овакав повратак на победнички колосек показатељ је наше снаге и квалитета. Имамо шест бодова предности и још четири утакмице до краја, све што је потребно је да наставимо у истом ритму – рекао је фудбалски креатор.