Mицић: Срећан сам што Звезда остаје у Евролиги

Један од најбољих плејмекера претходних сезона Василије Мицић за моцартспорт говорио је о одлуци Евролиге као и о томе да му је драго да је његов бивши клуб Црвена звезда остала у Евролиги.

Један од најбољих плејмера у Европи, заједно са Ларкином носио је екипу Ефеса кроз целу сезону.

Искрено могу да кажем да је ово добра одлука, без обзира то што смо ми били можда у најбољој позицији да се боримо за титулу. Али, све ово треба посматрати из мало другачијег угла. После свега стоји једно велико „ако“, јер смо сви имали предугачку паузу.

Српски плејмекер верује да је ова одлука Евролиге фер и коректна.

Играчки гледано ово је најбоља одлука, превелики су ризици од повреда, околности су такве да би одиграли сезону чије квалитет био упитан. На све то надовезује се почетак наредне сезоне која би вероватно била накарадна, а онда следи предолимпијски турнир.

Мицић је додао још један разлог зашто је добро што се сезона завршила.

– Верујем да ће због ове одлуке наредна сезона бити одлична, а исто тако исраћена и гледана, без обзира што на почетку вероватно неће бити гледалаца на трибинама. Али, верујем да ће се то брзо довести у ред.

Српски ас дотакао се и свог бивше клуба и реакција у Србији.

Драго ми је што је Партизан играо добру сезону, јер дуго нисмо имали тако изједначене вечите ривале, али сам исто тако срећан што Звезда остаје у Евролиги. Верујем да ће Црвена звезда следеће сезоне бити спремна да се такмичи и бори много боље него сада – каже српски ас.