Милан Павков у у одсјају Звездиних легенди – ноћ за памћење хероја из Новог Сада!

Дуго су навијачи Звезде прижељкивали скалп неке од најјачих европских екипа. Травната подлога Маракане жудела је за Лигом шампиона, за кремом европског фудбала, за рапсодијом пред препуним трибинама и за утакмицом која ће се дуго препричавати. То вече је коначно стигло, вицешампион Европе је поклекао пред нашом Звездом а херој вечери је играч од кога се то можда није очекивало, али који је вечерас одиграо партију достојну најславнијих дана историје нашег клуба.

 

Још од Николе Жигића и чувене победе над Ромом Маракана није била у оваквом делиријуму. Те новембарске вечери, Звезда је одмерила снаге са Ромом у утакмици у којој је морала да победи. Рома је те сезоне имала сјајну екипу, препуну познатих имена, али је то вече било у знаку Николе Жигића који се са своја два спектакуларна гола и званично представио фудбалској Европи.

Многи ће вечерас направити паралелу те партије Николе Жигића са вечерашњом партијом Милана Павкова, али симболика је јасно видљива – чак и други гол Милана Павкова подсећа на други гол Николе Жигића којим је Звезда оверила победу против Роме, само што је овога пута противник био финалиста Лиге шампиона, чији је играчки кадар препун скупо плаћених звезда, а на клупи седи легендарни Јирген Клоп, један од најбољих тренера у Европи.

Велики је пут прешао Милан Павков, од ЧСК Челарева до Звездиног дреса. А препорука за Звезду је била утакмица против Рада када је надиграо свог чувара Мараша. Ту утакмицу је гледао Звездан Терзић, видевши у њему нешто због чега га је и довео као појачање. Са одушевљењем је Терзић причао о новом голгетеру нашег клуба, о том „судару моћи и немоћи“.

Од тада, до вечерас, Павков је седео на клупи Звезде, ишао на позајмицу назад у Раднички из Ниша, тамо је постигао 23 гола, био скоро па отписан од стране навијача и медија када се вратио у клуб, требао је само да попуни место у нападу док не стигне дуго очекивано појачање у нападу и онда је засијао, као и Никола Жигић, једне новембарске вечери и уписао се на најбољи могући начин у богату историју нашег клуба.

Фудбалска каријера Милана Павкова је до сада била веома непредвидива, али живот пише чудне приче и ко зна, можда је вечерас неки челник неког европског клуба гледао вечерас са одушевљењем како је Павков „отресао, згазио и претрчао“ штопере Ливерпула за највећу Звездину победу у 21. веку.