Милан Томић: Можемо још боље!

Црвена звезда је „самлела“ екипу Будућности у финалу АБА Сперкупа и почела да наплаћује дугове из претходне сезоне. Црвено-бели су у непоражени у припремним утакмицама, а након тога су у борби за први трофеј у сезони редом падали Олимпија, Цедевита и Будућност.

Црвена звезда је била надмоћна и „почистила“ ривале, а навијачима показала само делић онога што могу очекивати у сезони пред нама. Милан Томић је стигао до првог трофеја на клупи Црвене звезде.

Шеф струке је задовољан виђеним и пруженим у Лакташима и сматра да прво полувреме треба да буде модел како Звезда треба да игра и изгледа у наставку сезоне.

“Одиграли смо добар меч, тачније речено одиграли смо јако добро комплетан турнир у Лакташима. Било је додуше и осцилација, али је то очекивано и нормално. Тријумф и трофеј који смо освојили значиће нам доста, пре свега у психолошком смислу. Приказано против Будућности, нарочито у првом полувремену је оно како желимо да изгледамо у сезони која следи. Изгледали смо добро, а посебно ме радује чињеница да можемо још боље”, а затим и додао:

„Доста пута сам рекао да морамо бити агресивни на обе половине терена. Још то није тај ниво који очекујем. Потребна је већа концентрација током свих 40 минута. Доста јаке 3 утакмице, доста смо научили, честитам играчима на победи и освојеном трофеју“.

Да је све ово само почетак и увод за најважније битке у сезони, свестан је и Цирбес. Центар црвено-белих је истакао да је пред екипом пуно рада на исправљању недостатака како би тим био најбољи када је најпотребније.

„Не бих рекао да је наша игра била одлична. Још је ту много ствари које треба исправити. Лепо је што смо победили, али на крају сезоне ово неће значити ништа, ако остане само на овоме. Наравно, ова победа је много важна за нас. Сада морамо озбиљно да се фокусирамо на почетак сезоне, Јадранске лиге, Еврокупа…“

Немања Ненадић је у финалу одиграо свој први меч на турниру и у лепом светлу се приказао навијачима Црвене звезде.

„Пре свега да се захвалим екипи и стручном штабу на указаној прилици. Одиграли смо квалитетан турнир и ово је тек почетак сезоне. Навијачи могу да очекују да ћемо сваку утакмицу дати 300 посто и да ће то бити довољно за победу, и да их нећемо разочарати“.

Фаје је поред тимског трофеја покупио и индивидуално признање, пошто је проглашен за играча турнира.

„Срећан сам што смо освојили турнир и што сам помогао саиграчима на томе, а на крају сам срећан што сам изабран за играча турнира. Из дана у дан смо све бољи и бољи, тренирамо на високом нивоу и спремни ћемо дочекати старт сезоне“.

Кошаркаши су наговестили шта нас очекује у овој сезони, а на звездашима је да купе сезонску карту, ако то још увек нису учинили и похрле у халу „Александар Николић“ већ у петак против Цибоне, када почиње регионални шампиот. Утакмица почиње у 20 часова.