Милан Томић: Потребна је боља одбрана

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на другом узаступном гостовању у Еврокупу. Валенсија је у дворани „Пабељон Фуенте де Сан Луис“ савладала Црвену звезду са 92:76. Стратег црвено-белих  Милан Томић је био незадовољан одбраном и игром током утакмице, али је уверен да његов тим може да се реваншире екипи Валенсије идуће недеље у Београду.

„За победу над Валенсијом морали смо да играмо добру одбрану, а ми смо примили 92 поена, од тога 50 у другом полувремену. То је превише и то је један од разлога нашег пораза“, рекао је тренер црвено-белих Милан Томић.

„Дозволили смо им дају много поена из транзиције, много поена са ниског поста, из свих врста напада. Наша одбрана је била баш лоша“.

Томић каже да је упозоравао играче шта не сме да се деси, ако желе да остваре позитиван резултат.

„Почели смо меч врло добро, али за нешто више нам је била потребна висока концентрација током свих 40 минута. Рекао сам играчима да ако два минута не будемо играли добро и ако лопта не буде кружила у нападу, то ће бити довољно да изгубимо. То се и десило у првом полувремену, када смо контролисали утакмицу, али је Валенсија за два минута све преокренула“.

„Следећи меч играмо на нашем терену и морамо да се боримо да победимо. Верујем да у Београду можемо да савладамо сваког противника“, оптимиста је Томић.

Екипу Црвене звезде пре утакмице са Валенсијом очекује дуел са ФМП-ом у суботу од 19 часова у оквиру 16. кола Аба лиге . Улазнице за овај меч и за утакмицу са Валенсијом су пуштене у продају и могу се купити на продајним местима Евентима.