Милан Томић: Тако се гради карактер!

Тренер Црвене звезде Милан Томић рекао је после победе над Монаком (66:63) у другом колу Еврокупа да такви тријумфи стварају карактер екипе.

“Била је заиста тешка утакмица и желим да честитам својим играчима на победи, пре свега на томе што смо успели да преокренемо после двоцифреног заостатка. Можда нисмо играли сјајно, али остварили смо велику и важну победу. Тријумф као што је овај граде карактер за остатак сезоне“, рекао је Томић.

Сличну оцену дао је и Стратос Перпероглу, који је уписао 13 поена и 6 скокова.

“Ружна утакмица на обе стране. Промашили су много шутева и много полагања, али ово је важна победа за нас. Ово је тешко гостовање, други тимови ће губити овде. Тек смо на почетку, покушавамо да изградимо карактер победама, идемо утакмицу по утакмицу“, рекао је Перпероглу.

Стрелац одлучујуће тројке и слободних бацања, Џо Регленд, сматра да је утакмица била „обострано ружна“.

„Било је много промашаја из лаких позиција са једне и са друге стране, али то је све део игре. Овакви дани се дешавају у кошарци, само треба да наставите даље. За нас је најважније да смо победили“.

Човић је истакао да је најбитније да је остварена победа, али да се црвено-бели окрећу следећем дуелу са Крком.

“Лоша утакмица са обе стране, са доста прекида. Најбитније је да смо после лоше игре показали карактер и на крају победили. Циљ је да се одигра што квалитетније и да се победи. Задовољни смо свиме што смо до сада урадили. Ипак, као и до сада, заборављамо и ову утакмицу и гледамо само напред. У суботу је Крка“, завршио је Човић.