Милано – за крај успешне године

Кошаркаши Црвене звезде гостују у Милану у 15. колу Евролиге, којим завршава изузетно успешну 2017. годину. Утакмица између Арманија и Црвене звезде игра се вечерас од 20:45.

Црвена звезда гостује после наизглед нешто дуже паузе од задње утакмице, а после изузетно напорног периода који је имала у претходној седмици. У Милану где је Звезда у прошлој сезони добила тим Милана овог пута је очекује знатно измењен састав. Милански тим ове сезоне води Италијан Симоне Пјаниђани, а његова најефикаснији играчи су у бековској линији, коју чине три најбоља стрелца екипе – Ендрју Гаудлок са просечних 14 поена, Џодан Тиодор са 12,5 и Куртис Џерелс са 11, уз константни допринос српског ветерана Владимира Мицова који просечно постиже 10,2 поена по утакмици.

Тренер Црвене звезде пред пут у Милану је изјавио:

„За Армани је карактеристично да је то екипа која иде тренутно испод својих очекивања. Верујем да ће до краја сезоне учинити све да уђу у борбу за првих осам места јер за то реално имају капацитет у сјајном играчком кадру. Карактерише их игра у транзицији, пуно добрих решења у првих десет секунди напада и морамо да учинимо све да контролишемо ту игру“, истакао је Алимпијевић за клупски сајт.

Иначе сви Звездаши који ће вечерас уживо помоћи нашем тиму да дође до значајне победе, имаће прилику да се прикључи акцији „Донирај и доминнирај„. У ресторану Foodhall Restaurant Pizza Caffe, који се налази у близини дворане, сви заинтересовани ће моћи да учествују у акцији од 19 до 20 часова.

За све оне који немају прилику да уживо испрате меч, моћи ће да прате утакмицу на Спорт клубу 1 од 20:45. Утакмица у Милану биће 82. званична за црвено-беле у 2017. години, а нова почиње већ 2. јануара против Олимпије у АБА лиги.

Више о свему на нашем форуму.