Милојевић – Контролисали игру у већем делу

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић честитао је после утакмице са Вождовцем својим играчима победу.

— Желим да честитам мојим играчима, имали смо велику жељу и дошли смо са овде са великим мотивом да освојимо три бода. Цело прво полувреме, као и део другог, играли смо онако како смо и желели. Контролисали смо дешавања на терену, имали смо много изгледних прилика за гол, могли смо да постигнемо још неки, а не знам да ли је Вождовац у том периоду имао и једну. Касније је дошло до пада, али, добро, то је и нормално. Време је било тешко за игру, терен на који нисмо навикли и било је потребно много снаге утрошити како би се овде квалитетно одиграло. Многима је ово прва утакмица тако да сам задовољан, а Вождовац је показао да је добра екипа са добрим појединцима. Хвала им на гостопримству — рекао је Милојевић.

Тек у седмој утакмици ове сезоне, Црвена звезда је примила гол.

— За мене то никада није ни била фама, ако треба да буде лакше, лакше је. Много пута статистика говори једно, а то није баш тако. Са друге стране, било је грешака, два идентична гола, али то је фудбал. Не бих рекао да је било опуштања, ниједан тренер не дозвољава опуштање. Понављам, први пут појединци имају 90 минута, па се виде велике амплитуде у игри. Почетак је првенства, потребно им је по 90 минута, многи од њих нису играли претходне сезоне, јако сам задовољан играчима и стрпљив сам.

Звездин тренер није изненађен добром партијом Вељка Симића, али није желео много да прича о појединцима.

— Рекли смо и кад смо га доводили, знамо ко је Симић, јако талентован фудбалер, наше дете из наше школе. Има велики потенцијал и мислим да може много Звезди да пружи. Стојиљковић подиже самопоуздање, добро је за нападача кад постигне гол, као и за целу екипу. Све то је плод квалитетног рада, добро га познајем, велики је борац, гол је награда за труд — рекао је Милојевић.