Милојевић: Наш прилог прослави светске титуле

Тренер Владан Милојевић рекао је после тријумфа над Напретком резултатом 3:0 како су његови пулени и он желели да дају допринос обележавању 27. годишњице од освајања Интерконтиненталног купа.

 

– У име играча, стручног штаба и своје име, честитам нашем клубу велики јубилеј. Познато је да смо на данашњи дан, пре 27 година, постали прваци света у Токију. Зато нека ова победа буде наш прилог данашњем дану и прослави светске титуле. Знају момци да су то блистави моменти у историји Црвене звезде и желим им да у будућносту могу да кажу да су нешто слично направили – рекао је Милојевић.

Црвено-бели су савладали Напредак погоцима Вељка Симића и Ел Фардуа Бена, док је аутогол био дело Вешковца, на суперлигашком опроштају од домаће публике за 2018. годину.

– Мислим да смо добро играли у првом полувремену и имали смо доста шанси. Могли смо да постигнемо још неки гол. И онда је Аливодић у финишу полувремена био сам у опасној позицији и на то смо скретали пажњу играчима, да Напредак у сваком тренутку може да направи проблем. У другом су они покушавали да контролишу игру. Знали смо да је то њихов начин игре, са добром средином и брзим боковима. Мало нам је олакшала и повреда Н’Диајеа. Надам се да није озбиљније повређен. Све у свему, могу да будем задовољан. Заслужено смо победили. Напредак треба да има много више бодова, али видимо се у плеј-офу – додао је тренер Звезде.

Милојевић се кратко осврнуо и на максималан учинак, односно свих 10 суперлигашких победа на домаћем терену у јесењој полусезони.

– То је статистика. Циљ нам је увек да победимо и код куће и у гостима. Некад успемо, некад не. Лепо је увек када победимо. Драго ми је због тог податка – завршио је Милојевић.