Милојевић: Празник фудбала у Паланци

Фудбалери Црвене звезде свој први од два меча ове недеље играју у среду, 3. априла, у Бачкој Паланци. Црвено-бели желе да продуже импресиван низ и одрже тренутну разлику у односу на првог пратиоца и јединог конкурента за титулу, екипу Радничког. До плеј-офа и поделе бодова остала су само два кола. A oчекивања пред овај меч изнео је тренер црвено-белих Владан Милојевић.

– Ривал је добар тим, са јасним амбицијама, са друге стране, гостовање Звезде је увек празник и додатни мотив. Искуство из претходне сезоне нам говори да неће бити лако у Бачкој Паланци. Противник је квалитетна и дисциплинована екипа, посебно добра на домаћем терену. Одлично функционишу као тим, предвођени Жарковићем, Радиновићем, Бјелошем, Зоговићем… Приступамо овој утакмици као и свакој претходној, са поштовањем ривала, али и уз највише амбиције – рекао је стратег црвено-белих.

Стратег српског шампиона са задовољством је открио да су сви играчи спремни за тај дуел.

Гобељић се опоравио од повреде и поново је у пуном тренажном процесу, али нећемо журити. Видећемо после тренинга за којих 18 играча ћемо се определити. У конкуренцији су и Стојковић и Иванић који су одиграли два дуела за репрезентацију Црне Горе.

 Црвено-бели ће поделу бодова дочекати на првом месту, четврту годину заредом.

Поредак је такав какав је. Раднички и ми смо у трци за титулу, али не желим да умањим ни шансе Чукаричког, Партизана и Младости. Првенство је непредвидиво, деле се бодови, а да је неко покушао да погоди поредак на почетку сезоне не верујем да би погодио. Победа у овој фази вреди практично бод и по, а током плеј-офа је у оптицају још 21 бод. Добро је што се играју плеј-оф и плеј-аут због броја дуела, али питање о подели бодова доноси дискусију. Дефинитивно је првопласирани једини тим који не профитира у овој ситуацији – рекао је Милојевић.