МРШАВ РЕМИ У ЛЕТОНИЈИ: Звезда у Београду мора на победу

Црвена звезда је ремизирала у Летонији са екипом Спартакса у првом мечу квалификација за Лигу шампиона.

фото: фк цз

На старту сезоне мршав реми за нашег шампиона. Црвена звезда није успела да слави у Риги против екипе Јурмале, пошто је одиграла 0:0 са летонским шампионом. Звезда је била доминантији ривал. Држала је лопту у поседу, имала иницијативу, али њени фудбалери нису успели да пронађу пут до мреже.

Црвена звезда је утакмицу почела у стандардној формацији. На голу је био Милан Борјан, бековски пар су чинили Филип Стојковић и Милан Родић, док су штоперске позиције биле резервисане за Вујадина Савића и Срђана Бабића. На средини су играли Бранко Јовичић и Ненад Крстичић, док су по крилима нападали Немања Милић и Немања Радоњић. За креацију је био задужен Ел Фарду Бен док је у самом шпицу напада био Никола Стојиљковић.

Желео је наш тим од старта да успостави теренску доминацију и да реши питање пролаза још у Летонији. Додатну глаовобољу шефу Милојевићу, задао је Никола Стојиљковић. Нови нападач нашег тима се повредио након 15. минута игре и морао је да напусти терен. Уместо њега је ушао Милан Павков, који је пред крај првог полувремена имао најбољу шансу за наш тим. Након карамбола у одбрани Спартакса, лопта је дошла до њега, где је из окрета шутирао поред гола из добре ситуације. Пре тога, након одличног продора Радоњића, Бен је имао чисту ситуацију, али је са „пенала“ шутирао високо преко гола.

У наставку, Милојевић је убацио Ебесилија уместо Милића. Холандски интернационалац је показао технику и умеће, али и проблем са физичком спремом због чега је далеко од жељене форме. Звезда је у наставку наставила да контролише утакмицу и да има иницијативу, али се све завршавало испред гола Спартакса, који је могао сурово да казни наш тим. Срђан Бабић је у 90. минуту лоше проценио дугу лопту, остао „кратак“ и као на тацни послужио нападача Спартакса. На срећу, Борјан је одлично реаговао и у ситуацији 1 на 1, скинуо чист зицер Агиреу.

Евидентно је да изабраници Владана Милојевића нису ни близу такмичарске форме. Што је и нормално за јул месец. Екипа је тек изашла из припрема и види се да нема лакоће у нашој игри. Међутим, мораће наши играчи отреситије у реваншу, пошто нас само победа води у други круг и свако потцењивање ривала могло би скупо да нас кошта.

Реванш утакмица је на програму у уторак, 17. јула, са почетком у 20:30.