Мухамед Фаје нови кошаркаш у црвено-белом дресу!

Репрезентативац Сенегала Мухамед Фаје потписао је једногодишњи уговор са КК Црвена звезда. Овај вижљасти сенегалац висок је 208cm и игра на позицији крилног центра.

Фаје је је прве кошаркашке кораке направио у родном Дакару, а након тога се отиснуо на колеџ па је похађао универзитете Џорџија Тек и СМУ. Професионалну каријеру започео је у Француској где је наступао за Хајерес-Тулона, а потом прешао у Икарос Калитеа. Своју богату каријеру у Грчкој градио је у екипама Панелефсиниакоса, Ретимна и Промитеа Патраса. У сезони 2016/17 Мухамед

Фаје је наступао за Варезе и у 2017. години имао епизоду у Либану. Карактеришу га одличне физичке предиспозиције, а поготово је сјајан на скоку. О томе најбоље сведочи податак да је Фаје био најбољи скакач првенства Грчке 2015. године. Као репрезентативац Сенегала освојио је две бронзане медаље на АфроБаскету 2013. и 2017. године. Такође, наступао је за национални тим и на Светском првенству. Мухамед Фаје је у сезони 2017/2018 носећи дрес Промитеа Патраса био најбољи стрелац и најбољи скакач екипе. Бележио је просечно 12.5 поена уз 5.7 скокова по мечу.