НА ДАНАШЊИ ДАН: 4 године без Јагоде!

На данашњи дан пре 4 године мученичком смрћу окончан је један млади живот, уочи догађаја где се то најмање очекује. Марко Ивковић настрадао је уочи кошаркашке утакмице Црвене звезде и Галатасараја у Истанбулу, убодом ножа у леђа.

Један свечарски дана када је у оквиру Евролигашког окршаја нашег клуба са Глатасарајем очекивана једна добра утакмица, претворила се у трагедију која ће се дуго памтити а нарочито међу нама Звездашима. Тог 21. новембра 2014. године Марко је са стотинак осталих навијача кренуо пут Турске да прати своју Звезду. Популарни Јагода стрдао је убодом ножа од стране извесног Кадри Акташа који је тек годину дана касније под притиском српских и међународних званичника осуђен на 25 година затвора. Слаба утеха на породицу Ивковић, која је своје чедо сахранила на Бежанијском гробљу.

У други план је пао меч који је отишао у продужетак погодком Ерцега у задњим секундама меча, и у којем је Галатасарај ипак победио. Трагичан догађај замаскирао је и фантастичну партију тадашњег капитена Звезде Луке МИтровића.

У знак сећања навијачи Звезде његово име са поносом кличу, а барјак са његовим ликом је редован на свим утакмицама Црвене звезде. Кошаркашки клуб Црвена звезда је иницирао да регионални Евролигашки турнир јуниора у Београду носи његово име.

И на небу том, на које идем ја, сија моја звезда црвена”.