НА ДАНАШЊИ ДАН: Црвена звезда пред крцатим Пиониром започела борбу за опстанак

На данашњи дан 2010. године Црвена звезда је забележила веома значајну победу против екипе Загреба пред крцатим Пиониром. После почетка сезоне Звезда је имала само 3 победе уз 9 пораза и грчевито се борила за очување статуса у регионалној Јадранској лиги. 

Суморни облаци надвили су се над гигантом са Малог Калемегдана те 2010. године.  Тим су чинили превасходно млади играчи попуњени америчким тројцем, без икаквог спонзора а клуб у огромним дуговима. Сезона је започела веома лоше и првих 6 кола Јадранске лиге Звезда није знала за победу. Лоша ситуација је била пренета и на трибине које су биле аветне све до тог 13. кола, када су навијачи препознали значај утакмице и испунили трибину Пионира. Ношени песмом 6000 навијача Звезда је успела да дође до бодова злата вредних и побегне са самог зачеља табеле. Кошаркаши Црвене звезде савладали су фаворизовану екипу Загреба резултатом 89:82 (20:21, 21:19, 24:21, 24:21).

Одличном игром, ношена подршком са трибина,  млада екипа црвено-белих стигла до заслуженог тријумфа. Противник имао минимално вођство само после прве четвртине. Звезда потом преузела иницијативу и решила меч у своју корист. Најефикаснији у Звезди били су Американци. Марш постигао 21 поен уз осам скокова, Јанг забележио 19, а Мајлс 18 и седам скокова.  На наредном линку можете погледати тројке Ентонија Мајлса у првој четвртини којима је Звезда сустигла Загреб и подигла атмосферу у наставку меча:

Црвена звезда се том победом над Загребом по броју бодова изједначила са Задром, који јој је био главни конкурент у грчевитој борби за опстанак у регионалном такмичењу.

Црвена звезда: Недовић 6, Суботић 9, Јанг 19, Милошевић 7, Дрча 9, Мајлс 18, Радосављевић, Балабан, Маринковић, Марш 21, Николић.

Загреб: Новачих, Жорић 17, Симон 29, Ренфроу 5, Ранчић 16, Бабић 4, Касун 7, Бубало, Халиловић 4, Башљан, Машић.