НА ДАНАШЊИ ДАН: Победа против Цедевите за Евролигу!

На данашњи дан 2016. године, Црвена звезда је победила Цедевиту у продужетку и после веома неизвесне завршнице. Иако је ово била тек прва победа у тој полуфиналној серији, испоставиће се да је била и најтежа на путу Црвене звезде ка поновном пласману у Евролигу.

Црвена звезда је одлично отворила утакмицу и крајем прве четвртине дошла до 8 поена предности. Међутим Цедевита се врло брзо враћа у живот и до краја утакмице виђена је резултатска клацкалица. А онда завршница за инфаркт. После тројке Цедевите коју је постигао Фран Пилепић Радоњић је тражио тајмаут на 3 поена предности за Цедевиту. Цирбес је поентирао из рекета за два али је Цедевита погодила једно слободно бацање па се у последњи минут утакмице ушло са 2 поена разлике за Цедевиту. Пулен и Цирбес су затим били прецизни са линије за слободна бацања. Цирбес је у врло конфузном нападу на 30 секунди пред крај поентирао уз фаул али није погодио додатно слободно бацање, Лазић је фаулирао Бабића на скоку и Бабић је погодио оба слободна бацања после чега је Радоњић тражио тајмаут. Стефан Јовић је поентирао флоутером 12 секунди пред крај, Пулен је промашио тројку па се резултатом 82:82 отишло у продужетак!

А онда у продужетку рапсодија Црвене звезде:

Након ове победе Звезда је забележила рутинску победу у Загребу, да би у финалу на опште изнанађење наишла на екипу Меге која је елиминисала Будућност у полуфиналу.