НА ДАНАШЊИ ДАН: Победа у дербију за прву титулу

На данашњи дан, фудбалери Црвене звезде у последњем колу првенства одиграног 1951. године победили су вечитог ривала и тако, још битније, освојили прву титулу у историји клуба. Како је дан раније Динамо из Загреба ремизирао са БСК-ом, тај „вечити дерби“ могао је фудбалерима Звезде да донесе титулу уколико победе Партизан са два гола разлике.

У вероватно најважнијој утакмици у дотадашњој историји клуба, а на препуном стадиону, ЈНА, пред сам крај првог полувремена, Коста Томашевић прихвата лопту на самој гол аут линији, повлачи се неколико корака уназад и распаљује лопту која пролази поред лоше постављеног Шоштарића. Петнаестак минута после повратка са одмора, Митић упошљава Живановића, овај успева да стигне нешто бржу лопту и сјајним полуволејом доноси Црвеној звезди шампионски резултат.

У наставку је кратки видео са те утакмице, на којем се може видети да је цео стадион навијао за Звезду. Што и не чуди са обзиром да у том добу навијача Партизана у Београду готово да уопште није ни било, осим војних лица који су морали по службеној дужности.