НА ДАНАШЊИ ДАН: Жућкова левица уз Ужичко коло (ВИДЕО)

На данашњи дан 2014. године, Црвена звезда је освојила други у низу Куп Радивоја Кораћа. У препуном Пиониру савладана је екипа Меге резултатом 81:80, а поред фантастичне атмосфере и новог трофеја, навијачима ће меч посебно остати у сећању по Ужичком колу које је од тада редовна мелодија на северној трибини.

Црвена звезда је претходног дана уз велике муке дошла до преокрета против екипе Радничког из Крагујевца и тако се поново нашла у финалу. На другој страни стабла десило се изненађење – победа ФМП-а над Партизаном. Ипак у полуфунилу екипа Меге је дошла до победе и поред фантастичне партије тада младог Марка Гудурића који је забележио 19 поена уз 8 скокова.

У финалу је виђена веома неизвесна утакмица. Са једне стране расположени Василије Мицић (који је по завршетку утакмице добио овације Делија), Ратко Варда, као и Никола Јокић, а са друге стране фантастични Рашко Катић који је уз 21 поен имао и 12 скокова. Никола Јокић имао је одлучујући шут, међутим лопта није прошла кроз обруч и славље Делија могло је да почне. То је био први пехар који је освојио најуспешнији тренер у историји КК Црвена звезда, Дејан Радоњић.

За Црвену звезду то вече наступили су: Никола Ребић, Бранко Лазић, Јака Блажич 12п и 7 ск, Марко Симоновић 8п и 10 ск, Бобан Марјановић, Рашко Катић 21 и 12 ск, Иван Раденовић 6 и 10 ск, Марко Тејић, Демаркус Нелсон 15п, Чарлс Џенкинс 20п и 5 ас, Војислав Стојановић и Тадија Драгићевић.