НА ДАНАШЊИ ДАН: Звезда победила Макаби и потписала Обину Екезија

На данашњи дан пре 17 година, Црвена звезда је победила моћни Макаби на гостујућем терену, док је истог дана појачана једним од најбољих страних центара који су играли у Звезди, Обином Екезијем.

У оквиру 11. кола Јадранске Гудјер лиге, Црвена звезда је 14. децембра 2002. године гостовала тада моћном тиму Макабија у Тел Авиву. Предвођени феноменалним Пеном који је постигао 33 поена, Црвена звезда је дошла до победе после продужетка резултатом 100:92. За тим Црвене звезде играли су и Болић, Радовић, Шилобад, Јеретин, Дозет, Тица, Ћакић као и тада млади Богдановић и  Милко Бјелица. Са друге стране тим Макабија је предводио хрватски центар Вујичић са 27. поена.

Истог дана постигнут је договор са једним од најбољих странаца у нашем клубу, нигеријским центром Обином Екезијем. Он је допутовао три дана касније, када га је на аеродрому сачекао менаџер Ражнатовић. Са Скуни Пеном је чинио ударни тандем који је предводио Црвену звезду до првог места у регуларном делу Јадранске лиге.  Ипак на Ф4 су изгубили у полуфиналу од Задра и тако остали без титуле. У црвено-белом дресу је одиграо 25 утакмица и постигао 357 поена.

Више о свему на нашем форуму.