На крилима навијача до преокрета!

Кошаркаши Црвене звезде су победили прошлогодишњег правака АБА лиге и то трећу пут у овој сезони. Фантастичном игром у задњој четвртини сy дошли до преокрета и победе од 86:72.

Уочи последње утакмице у овој години екипа Будућности је сменила тренера Џикића очекујући реакцију играча који су у клуб дошли са изврсном репутацијом. Препуна хала је имала прилику да се у то и непосредно увери у овој утакмици.

Момци у црвено-белом су одлично отворили утакмицу и са пар тројки стекли минималну предност. Ипак Будућност долази до даха и мнималног вођства средином првог периода. Регланд је на улазима добио две блокаде које су га готово избациле из меча бар што се тиче првог полувремена. А онда рапсодија Звезде за двоцифрену предност на крају тог периода. Берон је посебно био надахнут а Симанић се снажно борио и трудио да заустави Ерл Кларка. У другој четвртини Будућност коначно успоставља какву-такву игру и кошем Гордића уз звук сирене одлази на велики одмор са свега 6 поена заостатка.

Онда потпуно помрачење почетком треће четвртине. Звезда је уз пар промашених шутева посустала у одбрамбеним задацима па је некадашњи НБА шампион Кол решетао кош Звезде. Додатно, гостујући тим је на центарским позицијама убацио номиналне четворке Николића и Кларка, што је први вешто користио убацивши пар тројки преко руку Звездиних горостаса. За тили час Будућност је дошла до предности од 8 поена (55:63) чисто да покаже о каквом саставу се ради. То као да је био довољан позив навијачима да запевају још јаче и да буком покушају да покрену кошаркаше Звезде из летаргије. Тројка Симанића на завршетку треће четвртине за изједначење 63:63 као да је био окидач синергије лудила у задњој четвртини. Перпероглу и Оџо покрећу Звезду а прикључује има се и Регланд и Звезда долази до серије од 16:0 којом су потпуно сломили гостујући тим. Али ни ту нису стали. Огромна жеља да покажу да нису џабе на првом месту јадранског каравана доводи Звезду до двоцифрене разлике коју су држали до краја утакмице.

Сви момци су дали све од себе да годину заврше на прави начин, али ипак треба издвојити Перпероглуа са 23 поена али и младог Симанића који је забележио дабл-дабл учинак (14 поена и 12 скокова). Овом победом је Звезда зацементирала прву позицију у регуларном делу што је веома значајно уочи наставка сезоне.