На овој страни кошарка, а на оној страни „крв и ударци“!

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Партизана у трећој одлучујућој утакмици плеј офа АБА лиге јтд у суботу од 18 часова.

За меч који се игра у дворани „Александар Николић“ влада огромно интересовање, а све карте за дистрибуцију и продају су разграбљене у врло кратком року у четвртак у просторијама СД Црвена звезда у Београду. КК Црвена звезда се овом приликом захваљује свима којима је црвено-бела боја при срцу,а који су препознали важност тренутка и утакмицу у којој својом подршком могу да буду додатна снага и шести играч кошаркашима Црвене звезде.

Пред овај меч на конференцији за новинаре, медијима су се обратили тренер Милан Томић и првотимац Дејан Давидовац.

Милан Томић: „Прво пред нама је једна утакмица која нам значи много, а то је улазак у финале и освајање АБА лиге. За ову утакмицу припремам овај тим, прво да се концентрише само на кошарку, јер видим да са друге стране покушавају да се праве неке мале игранке које могу да утичу на наш тим, тако да ја хоћу да изолујем своју екипу од свих тих смешних ствари и да се играчи концентришу само на утакмицу. Као што знате сви, никада нисам у току ове године коментарисао суђење и нећу ни у овом тренутку, јер је мој посао да радим као тренер кошаркашког клуба Црвена звезда, а не као тренер боксера. Тако да, ја у овом тренутку мојим играчима никад не могу да кажем ни једну реч, ни „крв”, ни „ударци испод појаса”, ни „брутални ударци”, него ја својим играчима причам само у вези кошарке, у вези спорта, где је Србија прва.

„Са друге стране, са оне тамо стране, сви говоре у вези српске кошарке и у вези напретка српске кошарке, али се друге стране се прича се у вези крви, удараца, бруталности и тако неких ствари.  Вероватно да покушавају да направе притисак на нас, али ја мислим да су се у овом тренутку преварили, и да праве притисак само себи јер ово није битка за живот и за смрт, ово је битка да се добије утакмица и пре свега је спорт, јер и доста младих људи и деце чита портале И гледају те утакмице. Зато мислим да је најбоље за српску кошарку да се не помињу те речи и да се прича само о кошаркашкој лопти и о спорту.”

Првотимац Дејан Давидовац очекује тешку утакмицу која победнику доноси финале регионалног такмичења:

„Очекује нас тешка утакмица против Партизана, као што је била и свака до сада. Ми смо одиграли већ четири утакмице с њима у последњих месец и подана, тако да се одлично познајемо и мислим да неће бити неких спектакуларних изненађења. Што се тиче нас, имали смо седам дана времена да сумирамо утиске пре свега са ове последње две утакмице и спремни дочекујемо сутрашњу утакмицу и надамо се победи.“