Највећа посета, добра дефанзива и класа играча са бројем 7

Црвена звезда је одиграла меч трећег кола Лиге Европе против Арсенала у оквиру трећег кола „Х“ групе. Пред 52,000 гледалаца наш тим је поражен са 1:0.

НАЈВЕЋА ПОСЕТА

Београд и стадион „Рајко Митић“, били су јуче центар европског фудбала. Меч нашег тима и енглеског представника био је најпосећенији у трећем колу Лиге Европе и једини са посетом од преко 50 000 хиљада навијача. Са званичном посетом од 52.000 гледалаца, иако се чинило да је била и већа, београдска Маракана је иза себе оставила Миланов „Сан Сиро“ , Зенитов „Кристовки“ , Марсејов „Велодром“ … Поново су Делије очарале Европу својим перформансом и поред одличне игре оба тима, направили још једну тему за разговоре широм европског континента. Атмосферу са нашег стадиона хвале са свих меридијана, а поготово су импресионирани гости и њихови медији са јучерашњег меча, који су констатовали да овако нешто нису видели до сада. Црвену звезду је у групној фази пратило близу 100 хиљада гледалаца када је била домаћин и реалне су шансе да наш тим буде најгледанији у Лиги Европе. Рачунајући и квалификације, те пуну Маракану и на тим мечевима, Звезда је већ сад то постала.

ДОБРА ИГРА У ДЕФАНЗИВИ

Иако смо примили гол и у тој ситуацији изгледали „смушено“, дефанзивно је наш тим одлично стајао на јучерашњем мечу. Владан Милојевић је поново направио бедем са својим играчима и одлично је „утегао“ дефанзивну поставку наше екипе. У прилог томе иде и податак да је екипа Арсенала упутила свега три шута у оквир гола нашег тима. Тако потентан састав, који је у прва два кола Лиге Европе постигао седам голова, јуче је био драстично лимитиран, и да се није десио магичан тренутак за француског репрезентативца, данас би говорили о нетакнутој мрежи Милана Борјана. Појединачно, Филип Стојковић је одиграо још један одличан меч. Био је поново борбен до граница фанатизма. Вујадин Савић је био доминантна фигура на терену док није изашао због повреде. Сваки ваздушни дуел је добио против Жируа и може се констатовати да се његовим изласком увукла зебња у редове нашег тима. Ле Талек се након излазка Савића померио на место десног штопера, и тешко је у тим тренуцима излазио на крај са корпулентнијим сународником. Родић је водио велику битку са Тео Волкотом и престрого додељен црвени картон, још више је ослабио наш бедем након изласка Савића. Гобељић и Бабић су ушли у меч не припремљени што је можда и довело до тога да примимо гол пред крај меча.

НЕНАД КРСТИЧИЋ ЈЕ КЛАСА

Ненад Крстичић је на највећем мечу у нашој групи показао класу. Фудбалер који је годинама био члан Сампдорије и Алавеса, дошао је у наш клуб у смирај прелазног рока. „Хендикепиран“ чињеницом да није прошао припремни период са новим саиграчима и период адаптације, бивши репрезентативац Србије морао је одмах на терен због повреде Јовичића. Иако је било видно да физички не стоји како треба, ипак је у тим мечевима наговештавао квалитет и да је реч о племенитом везном играчу. Али синоћња партија и лакоћа са којом је играо у директном дуелу против Вилшира, Кокелана, Волкота, Елненија… Само је потврдила тезу људи који су говори да је он највећи бинго ове сезоне. Крстичић је синоћ демонстрирао на који начин се игра фудбал на европском нивоу. Одлична игра у оба правца, увек на лопти, миран пас и без пуно компликовања. Веома је брзо размишљао кад је био с лоптом у поседу, одигравао из прве, а колико је био самоуверен на терену, говори и ситуација средином другог дела игре када је популарном „штиклом“ избацио двојицу играча Арсенала и тако развио наш контранапад. Одлична партија нашег везњака и потврда да ће преузети примарну улогу у нашој екипи.