Навијачи Звезде из Црне Горе: СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА КРАЂА, вол. 2

Већ смо писали о информацијама које су нам доставили наши навијачи из Црне Горе у погледу нечасних радњи које се спроводе пред финалну серију плеј оф-а АБА лиге, која почиње у понедељак. Овом финалу претходиле су многе отровне „стрелице“ на супротној страни и пре него што је финале и почело.

Рат саопштењима који је окончан у петак када је председник КК Будућности ВОЛИ Драган Бокан у умирујућем тону изјавио „да ће нагомилане проблеме и неспоразуме решавати на Скупштини АБА лиге“ ипак је према нашим сазнањима, био само представа за јавност. Иза „завесе“ дешава се много тога, и Будућност по свему судећи не седи скрштених руку.

Како нам наши форумаши из Црне горе преносе, много занимљивих ствари се могло чути на прослави уласка КК Будућност у финале АБА лиге, а и последњих дана у самој Подгорици и другим деловима Црне горе.

Свакако најзанимљивија информација је да су од петка (макар челницима Будућности) познате судије за прве 4 утакмице финала плеј офа. Наравно да није пракса да се судије овако рано (званично и незванично) одређују, све како се на исте судије, на било који начин, не би вршио притисак. До сада је пракса објавити имена судија 48 сати пре игре. Зашто се ова пракса променила вероватно је боље позната као компетентна за суђење у АБА лиги.

Тако ће прву утакмицу у Београду судити судије: Болтаузер, Радовић и Хордов, другу: Белошевић, Пукл и Кољеншић. Трећу: Јавор, Хордов и Мајкић, а евентуалну четврту: Радовић, Пукл и Петек.

Оштре оптужбе које су послате на рачун именовања судија за трећу полуфиналну утакмицу са „Морнаром“ (судили Болтаузер, Радовић и Јурас) садржале су и писмо које је из КК Будућност ВОЛИ послато на адресу лиге, још у октобру прошле године, у коме се помиње „национални принцип“ од кога се одступило у првој, а није у другој утакмици финала, које се играју у Београду. За трећу и четврту утакмицу у Подгорици, прича се да је, Бокан договорио са Ремсом да се делегирају судије по „националном принципу“, и тиме одступи од пропозиција.

Врло добро промишљено, ако се има у виду да је Црвена звезда имала велике замерке на суђење у другој утакмици полуфинала у Бару. У трећој утакмици полуфинала, осим на Игора Драгојевића замерке су упућене и на рачун Словенца Мајкића, који ће у „Морачи“ у трећој утакмици судити уз Дамира Јавора, арбитра са којим је Црвена звезда у рату још од 2015.године и који је због свог лошег суђења кажњен две утакмице суспензије због великих проблема на утакмици са КК „Цедевита“ у Загребу.

Како нам форумаши јављају, Драган Бокан уме да се похвали добро урађеним послом, па је тако у ширем друштву и добром расположењу на прослави уласка у финале, могло да се чује и да је „Цедевита одрађена у полуфиналу, а да је сада ред коначно дошао и на Црвена звезду „. Добро расположени Бокан је обећао истоом приликом да ће победа у евентуалном у финалу бити сигурна? Према нашим изворима,  Драган Бокан је већ у суботу пре подне потврдио на једном скупу, и у ужем друштву наглас прочитао имена судија за прве четири утакмице?

Блиски односи између Драган Бокан и Изток Ремса нису од јуче. Бивши словеначки судија је по информацијама које добијамо радио експертизу суђења у финалу прошлогодишњег црногорског шампионата које је завршено победом „Будућности“ у драматичном финалу 3-2.
Поново на функцији, након „изненадног“ привременог одсуства после ЕП у Словенији, сада као комесар задужен за делегирање судија у АБА лиги, Ремс је како сам тврди председник Будућности, под његовом пуном контролом, што је у више наврата истицао у друштву.

Ипак, сама контрола Изтока Ремса не значи ништа, ако немате под контролом и поједине судије, које ће делегирати бивши словеначки судија Ремс. Па је тако Илија Белошевић реномирани српски судија, био тај који је „контролисао“ полуфиналну серију против Цедевите. Белошевић је на првој полуфиналној утакмици у Подгорици између Будућности и Цедевите толико био вређан и малтретиран, да је у потпуности подлегао притиску Бокана и Ремса. Због тога је Ремс био делегиран за трећу утакмицу између Будућности и Цедевите у Подгорици. Белошевић је пред трећу утакмицу полуфинала у Подгорици имао статус врло важног госта, који је од аеродрома па надаље био под пуном пажњом Веселина Баровића некада водећег човека КК Будућност са којим се возио у црном џипу и имао вишесатно дружење пре утакмице и био гарант безбедности Белошевића, коме је сигурност очигледно била веома компромитована. Такође, што је изненадило нашег саговорника и сведока на том слављу на којем се готово прослављала титула у финалу, које тек треба да се игра, да су се могле чути и суме у оптицају – од 150 до 200 хиљада евра, у зависности од броја утакмица !?

Како каже наш саговорник близак клубу, и сам изненађен бројним „поверљивим“ информацијама које је чуло у ширем друштву на прослави, на којој је главну реч водио Драган Бокан, председник Будућности, освајање титуле види као врхунац своје каријере. Она је метеорски бржо ишла од обичног службеника блиског актуелној власти, до власника ланца супермаркета, богатог човека, сада и челника КК Будућност ВОЛИ, који има прилику да освајањем Аба лиге подигне клуб на виши ниво а себе на још виши друштвени статус у Подгорици и Црној Гори. Тиме би каријера некадашњег службеника достигла свој врхунац.

У своијим настојањима да се оствари и као велики спортски радник и поврати КК Будућност на ноге као у периоду бивше Југославије и Србије и Црне Горе, он има велику подршку у лику Александра Џикића, садашњег тренера, човека који је посао учио уз Душка Вујошевића, који је годинама водио велике сукобе на терену и ван њега са КК Црвена звезда. У њему има одличног саветодавца који може да му укаже на све тајне и могуће замке које га чекају пред и током финала Аба лиге. Уосталом, Драгана Бока и Изтока Ремса повезао је управо Џикић који је дуго радио у Словенији. Такође, једна од тих радњи је и рад са навијачима.

Познато је да је 50 навијача, популарних „Варвара“ путовало у Загреб о трошку компаније ВОЛИ, где су својим провокацијама и инцидентима успели да привуку велику пажњу свих медија, не само у Хрватској. Како смо успели да сазнамо у суботу, одмах пошто је из Београда стигла вест да неће бити размена улазница, у Подгорици је смишљен план да уз финансијску подршку компаније ВОЛИ, без икаквих навијачких обележја у Београд допутује на разне начине више стотина „Варвара“ који би присуствовали утакмици са циљем да пруже подршку свом клубу али можда и изазову провакације у дворани. Олакшавајућа околност у тој намери је и сазнање да најватренији навијачи Црвене звезде, Делије, не долазе на утакмице Аба лиге.

Очигледно је на основу свега претходног, да је Боканова замисао врло једноставна. Добити уз помоћ појединих судија једну утакмицу у Београду, а онда на све могуће начине и наредне две у Подгорици. Са суботом 14.04.2018 године све би било завршено и славље би могло да почне.

Остаје да се види како ће протећи финале Аба лиге пред које је очигледно већ почела утакмица ван терана, за коју јавност мало зна или готово ништа.