Навијачка солидарност, Милојевић ствара јак карактер и сигурни Борјан!

Црвена звезда се пласирала у плеј – оф рунду Лига Европе. Изабраници Владана Милојевића славили су и у реванш утакмици са 1:0, и након дупле победе против прашке екипе, отишли су даље где ће се састати са Краснодаром у борби за групну фазу. 

НАВИЈАЧКА СОЛИДАРНОСТ И ЛЕП ГЕСТ СПАРТЕ

Поред одличне игре коју су показали наши фудбалери, још један детаљ је обележио овај двомеч. Навијачка солидарност двеју навијачких група и скандирање Косово је Србија, учинили су да се целокупна српска јавност осети поносно након јучерашње утакмице. Сам Владан Милојевић је истакао да се осетио посебно у тим тренуцима,  а такав осећај су имали и остали навијачи Звезде који се нашли на „Ђенерали арени“. Скандирања из Београда су се тако поновила и у Прагу, а још упечатљивији утисак оставља што је цео стадион устао, и што је песмом и аплаузом испратио овај гест. Јака и снажна подршка од стране чешког народа.
У суштини, целокупна атмосфера око утакмице била је пријатељска. Навијачи оба клуба су били измешани изван стадиона, у мешаним групама се долазило на утакмицу, такође и на трибинама навијачи су седели једни поред других, и све је прошло без инцидената… Сувенири са мотивима оба клуба су били веома продавани, а на крају, и сама Спарта је Звезди честитала пролаз у наредну рунду такмичења путем званичне објаве. Гестови вредни пажње и поштовања од стране господског клуба.

МИЛОЈЕВИЋ СТВАРА ЈАК КАРАКТЕР

Владан Милојевић често на конференцијама спомиње проклети балкански менталитет. Свестан тога да умемо да се опустимо и превише него што је потребно у одређеним ситуацијама, шеф стручног штаба Црвене звезде очигледно ради на томе свакодневно и на добром је путу да направи тим са германским карактеристикама. У којем ће сваки играч знати своје задатке и обавезе на терену, где ће се поштовати тактичке замисли и дисциплина у игри. Господин Милојевић од својих играча жели да створи јаку карактерну групу, која ће у сваком тренутку знати шта жели да постигне на терену. Истицао је тренер Звезде након првог меча да не жели опуштање. Да неће отићи на реванш да се брани и страхује за пролаз. И тако је и било. Видели смо једну нову Звезду. Црвено – бели су истрчали у Прагу са циљем да сами одреде своју судбину. Звезда је играла јако, нападачки, агресивно и изгледало је као да Звезда јури минус од два гола разлике, а не да је обрнута ситуација. Прво полувреме је било као из уџбеника. Изненадили су прашки тим, напали су Спарту, одузели јој лопту, доминирали тереном као ретко кад на неком европском гостовању, а резултат тога су три стопостотне шансе и постигнут гол. Све похвале за припрему и улаз у утакмицу нашег тима, где се нисмо повукли и бранили резултат из првог меча. Екипа је изашла храбро и показала да полако упија захтеве свог тренера. Оваквим радом и ставом, не треба се плашити наредних изазова. Ова група момака на терену „не респектује“ другу страну.

СИГУРНИ БОРЈАН

У двомечу са Спартом, неколицина играча је показала квалитет и добру игру. Од сигурне одбране, преко доминанте средине до убитачног напада. Црвена звезда је од 180 минута, доминирала у 165 мин. Показала да је у овом тренутку бољи и уигранији ривал од чешког тима. Последњих 15 минута двомеча, били су и једини период у којем је Спарта била бољи ривал. Било је евидентно да ће наш тим проћи у наредну рунду такмичења, и због тога је дошло до опуштања у последњим минутима утакмице. Стали су наши играчи, а Спарта предвођена Росицким приказала да поседује квалитет. Ипак, да не заостане за својим колегама, потрудио се и наш голман. Одбранио је Милан Борјан два – три одлична напада Спарте и на тај начин спречио их да дођу до почасног гола. Кроз цео двомеч је одисао сигурношћу, и на тај начин уливао додатно самопоуздање у остале линије тима. Одличним интервенцијама, показао је да су црвено – бели изабрали правог човека за позицију „јединице“.