Небојша Човић: Први, примарни и једини циљ је спасити животе!

Небојша Човић је за познати кошаркашки портал, Еурохупс, представио своја размишљања о утицају пандемије корана вируса на актуелну кошаркашку сезону, као и променама које би могле да се догоде наредне сезоне.

У овом истаживању учествују сви клубови Евролиге, а један од првих који је одговорио на позив био је председник Црвене звезде Небојша Човић, који је објаснио колико је тешка ситуација до сада, не само за спорт. Он наглашава да је приоритет спашавање људских живота и додаје да је очигледно да у блиској будућности ништа неће бити исто.

Ситуација, не само у Србији, већ и глобално, изузетно је тешка и сложена – сада је приоритет сачувати животе. Када опасност од вируса Ковид-19 прође (а за њу немамо никакву врсту прогнозе), сасвим је јасно да ће као последица ове пандемије, како локално тако и глобално, доћи до промена у сви сегментима живота, не само у спорту!

Прво ће бити погођени економски и финансијски систем земаља и неминовно ће доћи до неких променама у спорту.

А што је тренутно највећи проблем, цео свет је изненађен – постоји много непознаница када је у питању ова пандемија и немамо одговоре на многа питања.

Међутим, моћи ћемо да разговарамо о свим темама када се стекну услови, када сви будемо безбедни.

До тада, понављам први, примарни и једини циљ је спасити животе, па желим искористити ову прилику да пожелим добро здравље свим играчима и представницима клубова широм Европе и света у овим тешким временима за све нас“, рекао је Човић.