Нек’ Европа прича вечерас о нама!

Црвена звезда вечерас игра можда и одлучујући меч петог кола „Х“ групе Лига Европе у Борисову против екипе БАТЕ-а. Меч је на програму од 19 часова.

Црвена звезда је своју европску одисеју почела још у јуну месецу и гледајући са ове дистанце, сви су говорили како ће успех бити пролазак до плеј-оф фазе. О групама се стидљиво маштало, док се о европском пролећу није размишљало ни у најлуђим фантазијама. Данас, након пет месеци, Звезда бије одлучујућу битку за пролаз у нокаут фазу Лига Европе и многи јој дају улогу фаворита.
Можда је и судбина одредила да се такав успех направи у Борисову, индустријском граду који је подарио екипу БАТЕ-а , која је претходних година била хит европског фудбала. И управо против екипе која игра „рударски“ фудбал, Звезда има прилику да награди себе за рударски посао који раде Владан Милојевић и његови момци претходних месеци. Прилика да на фудбалској мапи црвено – бели замене вечитог белоруског шампиона о којем су сви са поштовањем говорили претходних година.
Данашња Звезда доста подсећа на вечерашњег ривала. Борбеност, чврстина и  тактичка дисциплина су присутне код обе екипе и треба очекивати шаховску партију у изведби два стратега. Предност Црвене звезде је што за разлику од борбених Белоруса, наш тим поседује таленат и техничку супериорност, па би то могло донети предност у вечерашњој борби. Искуство је на страни ривала који je у сезонама иза себе одиграо сијасет оваквих мечева у Лиги шампиона и Лиги Европе. Ипак, црвено – бели су показали да се не плаше изазова и великих мечева, и да Владан Милојевић зна како да психолошки припреми екипу за овакав меч.
Црвена звезда на европско пролеће чека пуне 25 године и сигурно да би вечерашњи успех одјекнуо широм континента. Повратак успаваног џина на елитну фудбалску позорницу изменио би мапу фудбалске Европе и вратио Звезду на место које јој кроз историју припада.
Због тога желимо момцима пуно успеха на вечерашњој утакмици. Имају прилику да уђу у историју Црвене звезде и да постану најбоља генерација у постбаријевској ери. Владан Милојевић и његови момци су већ сад направили много и нема им се шта замерити, али шампионски код који је Милојевић убацио момцима не зна да се задовољава „просечношћу“.