Нема кортеа кроз град, Келнових навијача ће бити мање од 5000!

Иако су се у претходном периоду појављивале различите информације везане за сам дан утакмице, окупљање навијача и број припадника гостујућег тима који ће стићи у Београд, реално стање је да навијача Келна неће бити више од неколико хиљада.

У сусрет утакмици сезоне, која и Келну и Црвеној звезди потенцијално може да донесе пролеће у Европи, у јавности су се наше различите информације.

Према информацијама РСБ-а, српска полиција неће дозволити кортео ни навијачима Звезде ни навијачима Келна како не би дошло до евентуалних сукоба између две групе навијача. Келнове присталице доћи ће у великом броју, али не оном о ком се спекулисало, већ ће у реалности то бити четири до пет хиљада људи, који ће од уласка у Србију до изласка бити под константним надзором јаких полицијских снага. Такође, око стадиона ће владати опсежне мере безбедности и свако ко не поседује улазницу за меч неће моћи да приђе улазу, јер ће се контрола карата вршити у неколико прстенова, како то обично и бива када су у питању утакмице високог ризика и са великим бројем посетилаца.

Утакмица између Црвене звезде и Келна игра се у четвртак од 21:05, а Звезда даље пролази чак и у случају ремија, уколико Арсенал остане непоражен на свом стадиону против екипе БАТЕ-а.