Немања Радоњић – Играч за велике утакмице

Немања Радоњић постигао првенац у домаћој Суперлиги.

Немања Радоњић је један од најталентованијих играча у домаћем фудбалу пред којим је светла будућност. Једна сезона озбиљног фудбала била је довољна да прикаже с каквим арсеналом располаже вихорно крило. Технички је реч о веома поткованом играчу, који је у овој сезони почео и тактички да „сазрева“, схвативши да се фудбал не игра само у једном правцу.

Радоњић је од старта сезоне под посебним притиском. Јавност није била благонаклона према њему и многи су му предвиђали крах и узалудно протраћен таленат који поседује. А Немања… Немања се играо фудбала и показао да на њега с правом може да се рачуна.

Можда ова сезона статистички није на нивоу, те да су асистенције и голови изостали од овог момка, али у мечевима када је било најбитније, он је показао своје право лице. Краснодар, Бате, Партизан. Три велика меча на којима је Радоњић постизао голове и где је показао да га инспиришу велике утакмице и пуне трибине. Да је постигао и гол екипи ЦСКА, након оног бега, комплетирао би покер голова у најзначајнијим мечевима за наш тим ове године.

Голови у Европи су дошли баш кад је требало, али се мучио у домаћем првенству. Машио је неке изгледне шансе, грешио, а онда је дошао дерби за титулу на којем је Радоњић експлодирао. Доминирао је по левом крилу, правио дар-мар на тој страни, где је одлично сарађивао са Родићем. Штикла, продори, дриблинзи… Све је било заступљено код њега, а гол који је постигао, тек је посебна прича. Требало је имати смелости да изведе такав шут на оваквом мечу. Мајсторски, шмекерски, мангупски… Као на малом фудбалу, Радоњић је из колена пласирао лопту с ивице казненог простора у сам ћошак Стојковићевог гола за ерупцију одушевљења. Мајсторија о којој ће се препричавати и доказ да је реч о великом шампиону, који обожава светла велике позорнице.