Ненад Перуничић води „Орлове“!

Ненад Перуничић нови је селектор мушке рукометне репрезентације Србије. Управни одбор Рукометног савеза Србије донео је одлуку да тренер нашег клуба у наредне четири године предводи Србију.

Божидар Ђурковић, председник УО РСС је изјавио: „Има пуно разлога за постављење Перуничића. Он је био члан генерације која је освојила три медаље на великим такмичењима. Више њих из те генерације је добило шансу и сада је прилика да је добије и Ненад. Дуго година је у Србији, ради седам година у Црвеној звезди, али и уз проблеме клуба који су нам свима познати. Као тренер се исклесао и очеличио. На новом смо почетку. Екипа која је играла бараж са Португалцима, уз попуну, кадете и јуниоре који долазе, има перспективу у наредне четири године. Ненад је компетентан, верујем у њега. Има вољу и жељу да се докаже. Уз помоћ и подршку Љубомира Обрадовића, саветодавну и координаторску, можемо добити једног доброг тренера“.

Ненад Перуничић је једногласно изабран за новог селектора Србије.

БИОГРАФИЈА

Ненад Перуничић рођен је првог маја 1971. године у Пљевљима.

Богату играчку каријеру Перуничић је почео у Рудару из Пљевља, где је играо од 1984. до 1988. Након тога је провео две године у Југовићу из Каћа, да би 1990. прешао у Црвену звезду чији је дрес носио три сезоне. У ПСЖ је отишао 1993, да би најблиставије тренутке провео у шпанској Елгориаги из Ируна, у којој је играо од 1994. до 1997. Са шпанским тимом освојио је и титулу ЕХФ Лиге шампиона 1995 и Куп победника Купова 1997. Од 1997. па до 2001. бранио је боје немачког Кила, са којим је освојио ЕХФ Куп. Из Кила прелази у Магдебург са којим је 2002. освојио своју другу титулу шампиона Европе и био најбољи стрелац сезоне у ЕХФ Лиги шампиона. Од 2004. до 2009. наступао је за немачки Валау-Масенхајм, мађарски Пик Сегед, Ал Ахли Доху, шпанску Барселону и Алхесирас. На завршетку богате каријере наступао је за Црвену звезду и подгоричку Будућност. Са репрезентацијом за коју је играо 141 пут освојио је две бронзе, на ЕП 1996. у Шпанији и на СП 1999. у Египту. На Олимпијским играма 2000. у Сиднеју је био четврти.

Тренер Црвене звезде постао је 2011. године, са којом је освојио Куп Србије и Супер Куп Србије.