Неочекиван пораз рукометаша у „Шумицама“

Рукометаши Црвене звезде на неуспешан начин су завршили 2018. годину. Црвено-бели су 13. колу у „Шумицама“ поражени од Спартака резултатом 27:22.

 

Након низа добрих резултата, рукометаши Црвене звезде су повезали три лоша и неславно су завршили јесењи део првенства. Црвено-бели су у последња три кола забележили реми у Аранђеловцу са Шамотом, а поражени су од Кикинде и Спартака. Перуничићев тим је након новог пораза пао на 6. позицију на табели и отежао себи посао на пролеће. Црвено-бели каскају за Новим Пазаром и Партизаном 3 бода, па нас на пролеће очекује велика борба за улазак у плеј-оф, а у конкуренцији је шест тимова за две позиције.

Звезда је од самог старта лоше играла, била нервозна, а противник је знао то да искористи. Спартак је већ на самом старту стекао 3 гола предности. У последњој трећини првог полувремена, гости су повећали предност на 5 голова, а разлика је расла и до 7 голова у корист гостију – 12:5. Црвено-бели су у финишу првог полувремена успели да се саберу, а на одмор се отишло са резултатом 14:9. Перуничићев тим је силовито отворио друго полувремене. Фуриозан старт у наставку црвено-белих довео је до смањења предности Суботичана, а црвено-бели су у 38. минуту у потпуности истопили предност гостију. Резултат је у тим тренуцима био 16:16. Егал није дуго потрајао. Спартак је на серију Звезде од пет голова одговорио истом мером и у финишу стекао капиталну предност. Водио је Спартак 22:17 након те серије и до краја паметном и одговорном игром чувао резултат. Утакмица у „Шумицама“ окончана је резултатом 27:22 за госте.

Најефикаснији играч Црвене звезде на овом мечу био је Иван Рајичевић, стрелац 6 голова. Стошљевић је постигао гол мање, а Лаковић је 3 пута погађао мрежу.

Пролећни део сезоне почиње 2. фебруара 2019. године, а црвено-бели гостују Динаму из Панчева.