Непогрешив Добрић предводио Звезду до финала

Црвена звезда је победом од 88:69, над екипом Морнара, успела да се домогне још једног финала Јадранске лиге. До ове изузетно битне победе Црвена звезда је дошла упркос скандалозном суђењу и то пре свега црногорског арбитра Игора Драгојевића, а предвођена фантастичним Огњеном Добрићем.

Од самог почетка Црвена звезда је покушавала да наметне свој ритам. Међутим гостујући тим је инспирисан одличним шутем у другој успевао да држи резултатски прикључак. У томе су свесрдну помоћ имали пре свега у црногорском арбитру Игору Драгојевићу са неколико скандалозних одлука. Ипак тројком Ениса Звезда одлази на одмор са 15 поена разлике.

У трећој четвртини поново налет гостију уз поново неколико веома спорних одлука на штету Звезде. После чисте „банане“ Добрића над Врањешом досуђен је фаул после чега је тренер Алимпијевић добио техничку, иако је и сам Врањеш признао да је блокада била чиста. Чак је и пословично мирни Рочести потпуно полудео због одлука арбитара. То је био знак да се публика потпуно укључи и спречи катастрофалну судијску крађу. Црвена звезда од тог момента на крилима Добрића и Рочестог хвата ритам и фуриозним финишом приводи утакмицу крају.

У препуној дворани „Александар Николић“ Звезду је предводио феноменални Огњен Добрић са 19 поена (тројке пет од шест), са само једним промашајем из игре, као и Тејлор Рочести, који је дао поена мање. Ален Омић постигао је 11, а Матијас Лесор 10 поена. Код Морнара Немања Врањеш постигао је 21, а Дерек Нидам 11 поена.