(Не)регуларни услови, двоцифрена предност и најзад Рода

Црвена звезда је у немогућим условима славила на северу Бачке, против екипе Спартака са 2:1.

Фудбалери Црвене звезде овог викенда су гостовали у Суботици у оквиру 24. кола Суперлиге. Пошто се зима „јавила“ ових дана и показала своје „зубе“, мечеви наредног 25. кола су одложени за наредни викенд, када се прогнозира лепше време, али остаје питање због чега то није урађено и јуче, на залеђеном градском стадиону у Суботици?
Имали смо прилику да видимо како изгледа терен у Москви, на -17 целзијуса и како изгледа у Србији, на једва пар степени испод нуле. Јасно је одавно да Фудбалски савез Србије не мисли на навијаче, и да се фудбал у Србији игра за „господу“ с Теразија. Само овај пут су померили границу своје имбецилности, па су почели да не мисле ни на здравље фудбалера и самих актера тих мечева. Само пуком срећом, ниједан од фудбалера Спартака и Црвене звезде није доживео озбиљнију повреду. Залеђен терен, са видљивим сантама леда од претходних баруштина које су натапале терен Спартака, нису терен за одигравање утакмице. Иако је ФК Спартак још у петак тражио одлагање меча, с којим се наш клуб сложио, водећи људи спрског фудбала нису имали слуха, већ су бахато и уличарски одговарали на предлог два клуба. Питамо се, да се случајно догодила нека тежа повреда, ко би надокнадио претрпљену штету играчу и клубу? Због чега је главни судија меча у начелу прихватио предлог да се утакмица одложи, а након тога ипак одлучио да се игра на терену немогућем за такмичарски фудбал? Црвена звезда је славила и то радује све њене навијаче, али играчи не би смели да се излажу ризицима који је носио јучерашњи меч.

фото: фкцз

Након комплетираног кола, Црвена звезда је стекла ове сезоне по први пут двоцифрену разлику у домаћем шампионату. Црвено-бели су ишчупали победу у нефудбалским условима и то након преокрета. У јеку наше доминације, када је висио гол у ваздуху, уследила је контра Спартак и лепа акција, из које су домаћи дошли у вођство. То није пореметило наше играче, који су након тога још снажније кренули ка голу ривала и до полувремена стигли до преокрета. На тај начин, Црвена звезда је стигла до 11 бодова предности у односу на другопласирани тим. Велика разлика биће од велике важности пред плеј-оф и деобу бодова, пошто би на тај начин, наш тим лакше дошао до титуле првака.

фото: фкцз

Милан Родић је пробио лед у Суботици. Одлични бек је кубурио с повредом током јесењег дела сезоне, због које није могао да ухвати константу форму. Одлични дефанзивац се у претходном периоду ослањао пре свега на задатке у одбрани, а повремено је наговештавао нападачки арсенал. Ипак како се полусезона ближила крају, тако се и Родић све више понављао у нападу. Пречка у Борисову се и даље тресе, а и у домаћем шампионату је улазио у прилике, међутим није имао среће у пар наврата да затресе мрежу. Почетак пролећне сезоне протиче у одличним издањима нашег играча. Комплетне припреме су дале резултат, па је гостовање у Суботици донело и толико чекани првенац у црвено-белом дресу. Након којег је уследио још један, за коначни тријумф Црвене звезде.