Незапажен учинак наших играча

Након првог дела учинка наших играча у својим репрезентацијама, РСБ вам прилаже и други део у утакмицама које су се одиграле од недеље до уторка.

Након победе против Литваније, репрезентација Србије је у Београду дочекала екипу Румуније и на крају одиграла 2:2, а од наших играча на списку се налазе Ненад Крстичић и Милан Родић. Крстичић је и ову утакмицу преседео на клупи, а овог пута му се придружио и Милан Родић, који се повредио у последњих 15-ак минута против Литваније, па се ни са њим, а ни са Крстичићем који је такође повређен није ризиковало.

Филип Стојковић је поново одиграо 90 минута за репрезентацију Црне Горе у победи над Литванијом. Може се рећи да је имао запажен учинак, јер његова репрезентација у прва два кола није примила гол и тренутно се налази на првом месту, са истим бројем бодова као и Србија.

Победу је остварила млада репрезентација Србије на гостовању Русији и тако дошла на корак од пласмана на Европско првенство до 21 године. Од наших играча у овом тиму се налазе Срђан Бабић и Алекса Терзић, али као и против Македоније, Бабић није играо због повреде, а Терзић је преседео цео меч на клупи. „Орлићима“ фали још само бод у следећем колу против директног конкурента Аустрије да би се квалификовали на ЕУРО.

За младу репрезентацију Словачке наступио је Ерик Јирка. Словачка је на гостовању против Исланда успела да слави са 3:2, а Јирка је одиграо 83 минута за своју селекцију. Словачка се налази на другом месту и бори се да обезбеди бараж, али то се према тренутном стању чини као немогућа мисија.

У трећој утакмици традиционалног турнира за омладинце „Стеван Ћеле Вилотић“ репрезентација Србије је ремизирала са Израелом одигравши 1:1. Од наших играча поново, као и у другој утакмици није било голмана Гордића, док је стрелац јединог гола против Црне Горе, Жељко Гаврић одиграо 78 минута. Србија је завршила као последња на турниру са два освојена бода.