Црвена звезда – ЦСКА: Нико не може забранити да чуда сањамо!

Кошаркаши Црвене звезде мтс вечерас од 19 часова дочекују још једног европског гиганта – московски ЦСКА. Црвено-бели ће у ’’Београдској арени’’ имати пред собом изузетно тежак задатак јер им у госте долази један од главних кандидата за европски трон.

Прошлогодишњи финалиста се очекивано налази на самом врху табеле после 6 одиграних кола Евролиге. Свакако од клуба који нема проблема са финансијама се није очекивало ништа осим да поново направи врхунски тим. Родригез је свкакако добра замена за Теодосића који је отишао у НБА. Али би апострофирали Клајбурна који је сигурно веома битно појачање за овај тим. Све у свему потпуно попуњен тим па је нашим играчима потребна врхунска партија и огромна подршка са трибина, како би се супроставили оваквом противнику.

Пред утакмицу са ’’Армејцима’’ на конференцији за медије говорио је тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић:

’’Очекује нас прва у низу утакмица пред изузетно тежак распоред по ком у кратком временском интервалу играмо против ЦСКА и Олимпијакоса. Екипа ЦСКА има изузетно моћан ростер где не можете наћи ниједну слабу карику. Имају 12 феноменалних играча и представља екипу, по мом мишљењу, уз Фенербахче и Олимпијакос имају амбиције за Фајнал фор. Многи их већ са правом виде тамо’’, говорио је у суперлативима Алимпијевић о наредном ривалу па се осврнуо на своју екипу:

’’Ми смо успели да дођемо до одређене свежине након бројних путовања. Против ФМП-а смо одморили неке носиоце и коначно су нам сви играчи на располагању. Врло значајна ствар је што смо имали неколико дана за тренинг, а сигурно најзначајније је да се опоравимо’’, истакао је Алимпијевић, а потом додао:

“На утакмицама као што је ова није тешко мотивисати играче. Играте против екипе која спада у четири најбоље у Европи. Сигурно неће недостајати мотива да се упоредимо са најбољима. Као што сам и рекао у најави већ неколико пута, да је на папиру све одређено, не би се догодиле утакмице какве су биле против Барселоне и Макабија. Уз молбу да навијачи дођу у што већем броју, мислим да су чуда могућа, а нама нико не може забранити да чуда сањамо’’.

Није још касно – дођите да помогнемо тиму!