Никола Јовановић потписао нови уговор са Звездом!

После једногодишње успешне епизоде у дресу италијанског Трента, Никола Јовановић се враћа у свој клуб, са којим је данас потписао нови уговор који је потписан на обострано задовољство клуба и играча. Никола је по повратку из Италије раскинуо досадашњи уговор са црвено-белима који је истицао на крају такмичарске 2019-2020 сезоне и потписао нови са актуелним шампионом АБА и КЛС лиге, са потпуно другачијим аранжманом.

Фото: КК Црвена звезда

Никола Јовановић, рођен је 6. јануара 1994. године, а још као млађи јуниор (2012. године) отиснуо се у САД где је прво наступао за средњу школу у Џексонвилу на Флориди, а затим је уследила селидба на чувени колеџ „УСЦ“ где је током трогодишње каријере постао стандардни првотимац и тек један од 36 играча у историји тог колеџа који је убацио више од 1000 поена.

У клуб се вратио 2017. године и био део тима који је освојио титулу првака Србије и наступао у Евролиги, а претходну сезону провео је у италијанском „Тренту” где је у Еврокупу за 16 минута убацивао 9 поена уз 3 скока по мечу, док је у италијанском шампионату играо чак 34 утакмице и имао просек од 6 поена и 4 скока по мечу за 11 минута у игри.

Јовановић се тако годину дана искуснији и играчки зрелији враћа у црвено-бели дрес, и биће део екипе коју очекује врло захтевна сезона у Евролиги, АБА лиги, домаћим такмичењима – Купу и Суперлиги.