Нови уговор, дијамант Јовељић и да ли је Бен „десетка“ за наредну сезону?

Претходних недеља је трајала неизвесност, али је овог викенда и то разрешено. Владан Милојевић је потписао нови уговор са Црвеном звездом који ће важити до јуна 2020. године!

Уздах олакшања осетио се међу звездашима након ове суботе. Инжењер овосезонских успеха је договорио наставака сарадње и прилику да са својом Звездом направи још више у наредним сезонама. Владан Милојевић је тихо дошао у наш клуб и ове сезоне је водио тим на 54 утакмице. Забележио је 39 победа, 11 нерешених мечева и само 4 пораза. Посебну тежину том податку даје чињеница да је Црвена звезда презимила у Европи и одиграла рекордан број мечева на међународној сцени ове сезоне и да је забележила свега три минимална пораза.

Из тих разлога, прибојавали су се навијачи Звезде да Владан Милојевић не добије инострану понуду којој не би могла да парира. И било је интересовања, спомињали су се Олимпијакос, Аек, Цска Софија… Међутим, Звездин стратег је желео да се освоји титула и да након тога седне са управом клуба. А тај разговор је био формалност по речима Владана Милојевића. Послушао је своје срце и рекао ИДЕМО ДАЉЕ – ЗАЈЕДНО!

Дејан Јовељић се први пут нашао у стартној постави ове сезоне и одмах је наговестио о каквом се таленту ради. Звездин „вундеркинд“ је терорисао одбране у омладинској лиги Србије, а сада је почео и у сениорској Суперлиги. Звездин нападач је на мечу против Спартака постигао два гола и тако наговестио да се на њега с правом мора рачунати. Први гол је постигао с креча док је други био у његовом маниру. Улазак у казнени простор, дриблинг и оштар шут уз саму стативу. Оно што импонује јесте лакоћа с којом је играо. Лако се кретао, играо „просто“ из прве, издражавао дуеле… Све оне приче које су испричане о његовом таленту, добиле су потврду ове суботе.  

Ел Фардоу Бен је на мечу са Спартаком постигао гол и уписао асистенцију. Евидентан је раст форме код „новајлије“, дошао је до седмог поготка у нашем дресу, а оно што тера на размишљање је да ли Бен може да преузме Звездину „десетку“?

Иако му је примарна позиција крило, играч с Коморских острва је почео с бољим играма када је прешао на позицију иза нападача. Слобода у игри и велики простор му очигледно пријају. Бен је стално у кретњи, где напада међупростор између дефанзивне и везне линије противничког тима. Када добије лопту, увек има идеју шта ће с њом. На сваком мечу има по кључан пас, а поготово су убитачне његове лопте иза леђа одбране. Својим луцидним додавањима је показао да има „кликер“ за ту позицију, па ставља у дилему, да ли Звезда може да се ослони на њега у наредној сезони? Главни задатак током лета биће проналазак играча на позицији „десет“. То неће бити лако, ти играчи су најскупљи на тржишту. Можда Звезда добије таквог из сопствених редова.