НОВО ПОЈАЧАЊЕ – Звезда довела плеја!

Како РСБ незванично сазнаје, Калин Лукас (30, 185) нови је играч кошаркашког клуба Црвена звезда. Амерички плејмејкер представљаће велико појачање пред одлучујуће борбе у АБА лиги и Евролиги.

Иксусни плејмејкер у Звезду долази као слободан играч, а прошлу је провео у НБА развојној лиги где је на 38 утакмица просечно бележио 21,8 поена и 5,5 асистенција. Своју европску каријеру започео је у Олимпијакосу у сезони 11/12, али током сезоне био је отпуштен и пребачен у турски Банвит, где је играо годину и по дана.

Након две сезоне у Европи, вратио се у Сједињене Државе и играо две године у Ајови из развојне лиге, где је између осталог забележио и један наступ у НБА лиги у дресу Мемфиса. На крају сезоне 2014/15. вратио се у Турску и одиграо сезону и по у Анкари, где је на 37 утакмица просечно бележио 16,2 поена и 4,8 асистенција. Након тога имао је и епизоду у Хапоелу из Јерусалима.

У развојној лиги одиграо је укупно 150 утакмица на којима је просечно уписивао 18,7 поена и 5 асистенција уз проценат шута за 2 – 47% и за 3 – 40%.