О2 или ТВ Партизан?

Звездашка јавност, која није успела да се нађе међу зидинама храма кошарке, синоћ је имала прилику да сведочи невиђеном скандалу презентованом на националној телевизији. Можда ће позитиван резултат замаскирати оно што смо чули, али Звездашка јавност то сигурно неће заборавити.

Наиме, као што је већ познато, доигравање АБА лиге преноси и телевизија неког новог назива али изгледа старих навика. Коментаторски двојац, Иван Тешановић и пре свега Милош Шарановић, је синоћ злоупотребио национално благо и овој телевизији, бар на два сата, доделио и име клубског канала (оног у црно-белим бојама). Мислили смо да су такви коментари могући само на неком другом месту, и оквиру споредних видео канала на друштвеним мрежама. Али преварили смо се – све то је могуће чути и на националној телевизији. Синоћ су гледаоци имали прилике да чују:

  • Након тројке Берона: „ево га опет овај Берон“,
  • Након једног фаула: „не личи на онај старт Лазића над Ренфроом“
  • Након још једне тројке Берона: „невероватно“,
  • Током паузе: „вређају Новицу који само жели да победи“

… мук након Звездиних кошева и одушевљење након Партизанових, поени Звезде су били само због „грешке одбране“, а Партизанови “ дело мајстора кошарке“.

Своју фашистичку теорију прокламованој у оквиру ГТР покрета синоћ су демонстрирали константним потенцирањем речи „странац“, што ако је Звездин аутоматски постаје и „добро плаћен странац“. Чак и да није очигледне навијачке обојености, ТВ пренос је био без иједне компетентне кошаркашке изјаве. Kошаркашко незнање су прикривали фоскулама (у једном моменту је и Ренфро постао Регланд), а у пар наврата сасвим очигледно стали у страну свог омиљеног клуба.

ГТР мимикрија – од сада и на националној телевизији!