Одакле Јанковићу информација да је добио спор?

Поводом последњег писма које је јавности „написао“ Јанковић, огласио се Кошаркашки клуб Црвена звезда. КК Црвена звезда  изненађен је чињеницом да је играч Стефан Јанковић објавио отворено писмо јавности, у коме смо и ми као клуб информисани да он „више није играч КК Црвена звезда мтс“?

Зато се питамо, пошто ми као клуб нисмо добили никакву информацију, нити писану документацију или одговор из регистрационе комисије КСС-а, да је спор по том питању решен, одакле играчу Стефану Јанковићу информација, када је ми, као страна у спору, нити наше адвокатске канцеларије, немамо?

О честитости писма које је у форми отвореног презентовао јавности, „невини“ Стефан Јанковић, довољно говори и тврдња да ће „од данашњег дана играч у сарадњи са својим менаџерима: Раде Филиповић, Влада Драгутиновић (члан управе једног другог клуба) и Марко Гујаничић (директор и сарадници у менаџерској агенцији БДА) размотрити интересовање клубова, и донети одлуку где ће наставити каријеру“?

Да не буде забуне, КК Црвена звезда мтс као озбиљна организација, не може да се ослони на паушалне информације попут оних: да је Стефан Јанковић противно свим правилима, потписао папир (предуговор или уговор) вредан 80 хиљада евра за наредну сезону са једим другим клубом, да је играч Стефан Јанковић помно пратио поред терена утакмицу једног домаћег и румунског тима пре неколико дана, да је као правног заступника у овом спору Стефан Јанковић ангажовао адвоката који је био члан УО једног другог клуба, а такође је био и бранилац појединих припадника једне навијачке групе у спору са једном новинарком.

Међутим, оно што у овом тренутку КК Црвена звезда НЕ ЗНА, нити је добила било какву потврду из регистрационе комисије КСС, је да је овај процес окончан. Посебно смо изненађени да играч Стефан Јанковић (можда) ЗНА да је добио спор, који је да информишемо јавност тек почео у уторак 11.09.2018.године, у просторијама Кошаркашког Савеза Србије – и то усменом расправом која предвиђа још неколико корака у том процесу, до доношења коначне одлуке?

Ако је тако, свака част на експедитивности председнику регистрационе комисије КСС и адвокату Небојши Михаиловићу, уједно члану арбитраже ОКС, и члану комисије за жалбе арбитраже ФИБА?

Не треба заборавити да је КК Црвена звезда о сваком свом кораку и предузетој мери, уредно обавештавала регистрациону комисију КСС, о чему имамо валидну документацију, оверену од стране КСС-а, као и да је КК Црвена звезда све своје финансијске и остале обавезе према играчу Стефану Јанковићу, и његовој менаџерској агенцији БДА спортс, у потпуности измирила.

Међутим, онда ће КК Црвена звезда мтс своје право контратужбом потражити у Олимпијском комитету Србије и многим другим судовима у Србији, према свима који су учествовали или учествују у овом скандалу, а због нарушавања, како угледа и бренда КК Црвена звезда, тако и због наношења финансијске штете клубу.