Одбојкаши и одбојкашице у финалу Купа Србије!

Одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде били су успешни у реванш мечевима полуфинала Купа Србије и изборили су пласман у финале најмасовнијег одбојкашког клупског такмичења у Србији.

Одбојкашице Црвене звезде пласирале су се у финале Купа Србије пошто су у реванш мечу полуфинала савладале Визуру резултатом 3:0, по сетовима 25:12, 25:20, 25:16.

Наше одбојкашице су у првом мечу изгубиле са 3:1, али су успеле у реваншу да надокнаде пораз и максималном победом се пласирају у ново финале Купа Србије.

У Црвеној звезди су се истакле Тијана Малешевић и Милка Стијепић са по 14 освојених поена, док је Божица Марковић забележила 13 поена и 7 блокова.

У финалу Купа Србије Црвена звезда ће играти против победника дуела Железничар – Јединство. У првом мечу у Лајковцу, Железничар је славио са 3:0.

Одбојкаши Црвене звезде први су финалисти Купа Србије, пошто су и у реваншу савладали Војводину, овог пута у Новом Саду 3:2, по сетовима 25:23, 17:25, 25:23, 20:25, 15:12.

Београдски црвено-бели после победе у првом мечу од 3:1 имали су за циљ да освоје макар два сета. Одлично су кренули и већ у првом одрадили пола посла, пошто је добила тај сет 25:23. Од тада домаћин је био на ивици жилета, јер сваки наредни сет који би изгубили значио би аутоматски елиминацију. Ипак, у другом нису дозволили да их притисак савлада и били су убедљиви 25:17 за поравнање резултата.

Јасно је било да ће трећи сет можда и бити одлучујући. Звезда је решила да у њему реши питање финалисте, а Војводина да поведе и ухвати моментум за четврти. Водила се велика борба, али као и у првом и сада је Звезда славила 25:23 и остварила циљ. Гледаоци су били почашћени са још два сета. У четвртом је било 25:20 за Војводину, али Звезда је у петом била боља 15:12 и на крају зацементирала и другом победом пролаз, наставивши серију без пораза у Купу Србије ове сезоне.

У Црвеној звезди најефикаснији је био Лазар Додић са 20 освојених поена, а уједно је био и најефикаснији актер другог полуфиналног меча. Следио га је Милутин  Нејић са 18 освојених поена.

Други финалиста биће бољи из меча Раднички Крагујевац – Јединство Стара Пазова. У првом мечу било је 3:0 за Крагујевчане, а реванш се у четвртак игра у Старој Пазови.