Одбојкаши „прегазили“ Ваљево и победом окончали годину

Одбојкаши Црвене звезде тријумфално су завршили 2018. годину. Црвено-бели су у 15. колу БПШ Суперлиге у хали УСЦ „Вождовац“ на Бањици савладали екипу ВА 014 Баувезен резултатом 3:0, по сетовима 25:18, 25:21, 25:16.

На почетку меча је виђена равноправна борба, а гости су на први технички тајм-аут отишли са предношћу. Након истог, црвено-беле је у вођство довео Милутин Нејић ас сервисом. Црвена звезда ствара серију током сервиса Данила Николића, прави разлику од пет поена, а резултат у тим тренуцима био је 20:15. Звезда се у финишу додатно опустила, након блока Додића додатно увећала предност, а први сет су црвено-бели освојили након поена Машуловића.

Одбојкаши Црвене звезде су други се започели у ритму у којем су завршили први. Звездину предност су Ваљевци врло брзо неутралисали, а потом се играло у серијама.  У завршници сета је гост повео са 20:19, а затим је Звезда везала четири поена и приближила се освајању и другог сета. Вођство од 2:0 у сетовима Звезди је донео Додић ас сервисом.

Трећи сет је у потпуности припао изабраницима драгана Кобиљског. Звезда је на Додићев серви направила серију од седам поена и на старту трећег сета, црвено-бели су водили са 8:2. Црвена звезда је наставила да увећава предност и рутински је привела меч крају. Наш тим је стигао до девет меч лопти, а трећу је искористио Александар Андоновић за максималан тријумф.

Код Црвене звезде, најефикаснији и на овом мечу био је лазар Додић који је освојио 17 поена. Милутин Нејић га је пратио са 14, а 11 поена освојио је Данило Павловић.

Одбојкаши Црвене звезде у 16. колу БПШ Суперлиге Србије гостују Спартаку у Љигу.