Одбојкашице победом отвориле сезону

Одбојкашице Црвене звезде су у осмини финала Купа Србије савладале екипу Радничког из Београда са 3:1, по сетовима 22:25, 25:14, 25:16, 25:16. Победом у овом мечу, Звездине одбојкашице су обезбедиле пласман међу осам најбољих екипа најмасовнијег  такмичења у нашој земљи.

 

Одбојкашице Црвене звезде су на најбољи могући начин отвориле нову сезону. Црвено-белим дамама ово је био први званичан меч у новој сезони. Прва четири кола БПШ Суперлиге Србије су за Звездине одбојкашице одложена због одсуства првог тренера Александра Владисављева. Он се налази са репрезентацијом Србије на Светском првенству у Јапану, а одбојкашице Звезде још неко време неће играти званичне мечеве.

Звезду је на овом мечу са клупе предводио Александар Ацевић. Лоше су наше девојке отвориле меч. Нервоза је била уочљива, а сваки почетак није лак. Средином сета су црвено-беле одбојкашице добрим сервисима Милице Тасић и Катарине Чанак успеле да смање предност гошћи, а потом и изједначе резултат. У тим тренуцима се чинило да ће сет припасти нашим девојкама, али то ипак није био случај. Први сет је припао одбојкашицама Радничког.

Губљење првог сета је тргнуло Звезду, а наше девојке су у наставку заиграле далеко боље. Звезда је млела противнице и из поена у поен увећавала предност. Изједначење у сетовима Звезди је донела Милица Тасић.

Звезда је и у трећем сету наставила у истом ритму. Преписан је рецепт из другог сета и врло брзо су црвено-беле стигле до двоцифрене предности. Милица Милуновић је Звезди донела 11 сет лопти, а Стијепићева је реализовала четврту за Звездин преокрет.

Ништа се није мењало ни у четвртом сету. Звезда је освојила овај сет идентичним резултатом као и трећи и дошла до прве победе у сезони. У Звездиним редовима су четири одбојкашице освојиле двоцифрен број поена – Милка Стијепић 16, Катарина Чанак и Милица Тасић по 14 и Божица Марковић 13.