Одбојкашице победом стартовале у Суперлиги

Одбојкашице Црвене звезде су одиграле свој први меч у БПШ Суперлиги Србије и биле убедљиве. Резултатом 3:0 је савладан Уб. По сетовима је резултат био 25:22, 25:21, 25:15.

Након тријумфа у Купу Србије, одбојкашице Црвене звезде су у Београду пред око 100 љубитеља одбојке савладале екипу Уба за нешто више од сат времена игре.

Гошће су прве успеле да стигну до нешто осетније предности на почетку меча. Повеле су са 11:6, а Звезда је серијом добрих потеза успела да резултат смањи на 13:14. Одбојкашице Уба су на серију црвено-белих дама одговориле истом мером и дошле до предности од 4 поена. Наше одбојкашице након сервиса Анастасије Секулић долазе до 19:19, а након грешака противница и до 22:20. Катарина Чанак је та која је Црвеној звезди донела први сет. Прво је звезду довела до 2 сет лопте, а онда и прву искористила и поставила коначних 25:22.

Опет је наша екипа имала заостатак на почетку другог сета. И поново је виђен сценарио из првог сета. Звездине даме су након сервиса Миле Ђорђевић стигле до 12:12 и изједначења. Екипа Уба је поново постепено увећавала предност и стигла до резултата 20:16, да би наше девојке стигле до новог изједначења. Звезда је у финишу додала гас и након блока Милице Тасић дуплирала предност. Резултат је био 25:21.

Црвено-беле су далеко боље стартовале у трећем сету за разлику од претходна два. Добрим сервисима су стигле до предности од 7:0. Звезда је на обавезни предах отишла са двоцифреним вођством. Предност нашег тима се повећавала из поена у поен, а у једном тренутку су наше одбојкашице водиле са 21:6. Невена Видојевић је Звезди донела 14 везаних меч лопти, а црвено-беле су искористиле тек шесту и овај сет освојиле резултатом 25:15.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Анастасија Секулић са 13 освојених поена. Пратиле су је Милица Тасић са 12 и Милка Стијепић са 11.