Одбојкашице поразио Железничар

Одбојкашице Црвене звезде су доживеле други овосезонски неуспех. Оне су поражене у заосталом мечу 3. кола БПШ Суперлиге Србије од екипе Железничара у Лајковцу са 3:0, по сетовима 26:24, 25:19, 25:22.

Екипа Железничара је боље отворила меч у Лајковцу, а на технички тајм-аут је домаћи тим отишао са предношћу од 5 поена – 12:7. Црвено-беле даме су добрим сервисом Миле Ђорђевић везале 3 поена и смањиле на 16:13. Звезда је у завршници сета стигла и до изједначења. Након блока Катарине Чанак, резултат је био 23:23. Звезда прва стиже до сет лопте, али је не користи. Уследила су два блока одбојкашица Железничара којим освајају сет резултатом 26:24.

Звездине одбојкашице су на почетку другог сета имале благу предност, а половином сета је резултат био 12:9 за црвено-беле. Потом је уследила серија Железничара који преокреће резултат и стиже до 13:12. Поени су се освајали у серијама, а екипе су се смењивале у вођству. Ни тајм-аут Звездиног тренера није уродио плодом, а домаћа екипа у финишу прави недостижну разлику – 23:16. И други сет је припао тиму из Лајковца, а резултат је био 25:19.

Звездине даме нису успеле да зауставе расположене одбојкашице Железничара на почетку трећег периода игре, а оне су на техничком тајм-ауту имале четири поена предности – 12:8. Наше одбојкашице су мини серијом успеле да приђу на поен заостатка, али је домаћи тим поново имао одговор. Железничар је новом серијом стигао до 19:13. Наше девојке се нису предавале и постепено су смањивале предност и пришле на поен заостатка – 23:22. Ипак, црвено-беле даме нису могле до преокрета, а Железничару је трећи сет припао након велике борбе у финишу. Домаћи тим је освојио сет резултатом 25:22.

У Звездиним редовима није било играчица које су освојиле двоцифрен број поена. У црвено-белом дресу, предњачила је Милка Стијепић са 9 освојених поена.

Одбојкашице Црвене звезде у понедељак 19. новембра од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду дочекују Спартак из Суботице у оквиру 9. кола БПШ Суперлиге Србије.