Одржан састанак Евролигашких тренера

Састанак тренера тимова који ће се наредне године такмичити у Евролиги одржан је у Барселони. Поред Милана Томића на састанку су били присутни и бивши тренери Црвене звезде а сада Барселоне и Бајерна – Светислав Пешић и Дејан Радоњић.

На састанку је било разговора о многим темама и апсектима такмичења које могу помоћи тренерима. Такође тренери су имали прилику да изнесу своја размишљања од суђења и правила игре до економских и медијских релација. Између осталог тренери су информисани о будућим плановима Евролиге за приступ такмичењу; правилима о финансијској стабилности и финансијској фер-плеју која могу да утичу на њих и њихове клубове; постојећи начини комуникације за решавање питања везаних за суђење; и медицинским услугама које морају бити доступне играчима, тренерима и другим запосленима у клубу преко представника евролиге задуженог за ова питања.

Посебан састанак одређен за суђење одржан је са циљем бољег размевања како Евролигашке утакмице направити бољим и занимљивијим како за протагонисте тако и за гледаоце.