Одржана скупштина КК Црвена звезда

У понедељак је одржана је прва редовна седница скупштине Кошаркашког клуба Црвена звезда у 2018. години. На седници која је почела у 17 часова, било је присутно свих 35 чланова Скупштине – (28 чланова, док је 7 одсутних чланова дало пуномоћје).

На дневном реду седнице којом је председавао председник Скупштине Бранислав Баћовић, нашле су се све тачке и питања важна за функционисање клуба, усвојени су сви финансијски извештаји, изложен је извештај наџорног одбора, такође и извештај ревизорске куће, али и извештаји Евролиге и финансијске комсиије Евролиге.

Чланови Скупштине добили су информацију и о новим кандидатима за састав Управног одбора клуба, пословном плану КК Црвена звезда за такмичарску сезону 2018-2019, променама у саставу Скупштине, и председништву клуба. Посебне тачка дневног реда била је формирање УО чијем саставу ће се начи људи из привреде, као и формирање Стручног савета клуба, у чијем раду ће (и за који су већ дали начелан пристанак) учествовати бројне легенде клуба. Након конститутивних седница стручног савета и УО, јавноси ће бити презентирана комплетна информација о Стручном савету клуба.

Посебан део седнице Скупштине заузела је презентација и извештај о пословању КК Црвена звезда у периоду од 2011-2018.године, који је члановима Скупштине изложио председник клуба Небојша Човић. У излагању су детаљно обухваћени сви аспекти живота клуба од 2011. године па до данас, али је изложен и план о наредним корацима клуба и на спортском и пословном плану.

Други део презентације о даљим идејама и плановима клуба на пословном и маркетиншком плану, члановима Скупштине изложио је в.д. директора црвено-белих Сунтурлић. Представниима Скупштине, детаљно је презентована и организациона шема клуба која је у потпуности усаглашена и оформљена са стандардима Евролиге, која их и прописује. Такође, детаљно је презентован и план реконструкције терена и зграде КК Црвена звезда која је уз помоћ и у сарадњи Евролиге добила потпуно ново рухо, о чему су и лично приликом доласка на Мали Калемегдан могли да се увере сви чланови Скупштине, и осталих органа клуба.

Све тачке дневног реда и извештаји презентовани од стране председника и директора клуба усвојени су једногласно. Коначно, чланови Скупштине, као и сваки пут, желели су и кроз питања да се додатно информишу о раду клуба, посебно о појединим детаљима везаним за такмичарску екипу која ће носити дрес Црвене звезде у сезони која стартује утакмицом са Цибоном крајем септембра.